Telefon: 0708958702

NHrk Regler

Regler för ridskolans elever

Betalning

Du är förbunden att rida hela terminen. Vill du sluta får du ändå betala terminen ut. Endast vid läkarintyg om sjukdom, görs undantag.
Du kan välja att betala enligt den betalningsplan som står på fakturan, delbetalningar (belopp per förfallodatum) Börjar du denna termin kan det bli färre delbetalningar. Du kan också välja att betala hela beloppet på en gång, isåfall vid första delbetalningstillfället. Använd OCR-nummer som står längst upp på fakturan. Vid delbetalning får du själv bevaka och betala in enligt betalningsplanen, använd samma OCR hela tiden. OBS! Ej till andra fakturor gällande läger och övrigt eller tidigare ridfaktura, använd rätt faktura till rätt avgift annars blir det problem vi inläsning av fakturan.

Fakturor ej betalda i tid debiteras påminnelseavgift med 60 kr, gäller varje delbetalning, obetalda påminnelser debiteras en ränta, betalar man inte blir man avstängd från sin ridning, om man fått flera påminnelser.
Har du ej godkänt via ridskoleprogrammets utskickade mail, att fakturan kan gå med e-post kommer du debiteras en faktureringsavgift på 50 kr

Avgiften går över i terminsridning efter att man ridit sina prova på gånger om man inte avbokat via till eva@nhrk.se
Elever som rider i grupp sedan tidigare går automatiskt vidare till nästa termin om du inte har avbokat innan uppsägningstidens slut. Terminsridningen pågår enligt den lektionsplan du fått med antal gånger, det är inte månadsbetalning, det är en terminsavgift med möjlighet att delbetala.

Om någon enstaka lektion behöver ställas in pga. oförutsedda händelser, force majeure såsom extremt väder, smitta eller likande sker ingen återbetalning.

Uppsägning av plats

Uppsägning av plats för Ht 24 senast 15/5 2024 på mail eva@nhrk.se. Mailet bekräftas. Spara bekräftelsen som då gäller för uppsägningen. OBS! Muntlig uppsägning gäller ej.
Vid terminsskifte kan vi inte garantera att det blir samma instruktör eller tid som tidigare termin. Blir du tilldelad en ny ridtid efter att vår uppsägningstid gått ut har du en vecka på dig att säga upp platsen efter att du fått informationen om ny tid. Informationen kommer i första hand via mail.
Tacksamt om ni skriver anledning till uppsägning så vi kan förbättra oss om det är ngt som inte fungerat så bra

Hör gärna av dig om du av någon anledning inte är nöjd med din ridlektion innan du säger upp dig, så kanske det är något vi kan lösa.
OBS! Ridplats ej uppsagd i tid, 15/5 2024 debiteras hela terminen!

Återbud

Lämna återbud om du är sjuk eller av annan anledning inte kommer till din lektion. Lämna återbud via vår medlemsinlogg www.minridskola.se
Vi erbjuder igenridning i mån av plats och hästtillgång, dock MAX 2 ggr per termin.
Igenridning ska göras under samma termin som avbokningen sker. Igenridning bör göras i likvärdig nivå eller en grupp lägre.  En avbokning är inte alltid lika med en igenridningsplats. Hästen är vårt viktigaste kapital och det är därför vi månar om att hålla deras arbete på en nivå de klarar.

Om du bokat igenridning och ej dyker upp kommer detta tillfälle att bokas av som om du varit här och ridit igen.
Du kan rida igen under förutsättning att du lämnat återbud på följande sätt:
På vardagar lämnas återbud före kl. 12.00 samma dag eller tidigare.
På lördagar lämnas återbud före kl. 18.00 fre kväll eller tidigare.
Man kan även avboka lektioner som ligger framåt i tiden.

Även om du är sent ute och inte kan komma, lämna återbud ändå, det påverkar när ridlärarna gör hästlistan att hästarna får gå så jämnt som möjligt.
Om du har långvarig sjukdom, tag kontakt med Eva på kontoret  eva@nhrk.se. Återbetalning kan ske mot uppvisande av läkarintyg, från det datum du mailat in detta skriftligen, ej i efterskott.

Tider

Kom i tid till din lektion!  Du ska vara här en halvtimme innan din lektion börjar för att i lugn och ro kunna göra i ordning din häst.  Undantag kan göras i Nyb I där lektionen startar med teori, kolla med er ridlärare.

Tänk på att alla elever blir påverkade om lektionen inte kan starta i tid. Det är inte bra, varken för dig eller för hästen att stressa.
Om lektionen riskerar att bli sen pga. att övriga elever får vänta på dig kan instruktören neka dig att deltaga på lektionen.
Det räknas som lektionen börjar när manegedörren öppnas, så att leda in hästen, fixa stigbyglar, sitta upp mm. ryms inom själva lektionstiden.
Detsamma vid avslut av lektionen, räknas uppställning på medellinjen & avsittning med.

Anslagstavlor, Hemsidan

Titta på våra anslagstavlor! De finns vid manegeingången samt vid expeditionen.

Gå in på vår hemsida www.nhrk.se. och på www.minridskola.se  där vi informerar om läger, lovverksamhet, tävlingar, mm. På min ridskola ligger aktuella kurser, blåbärshoppning mm som du kan anmäla dig till.
I väggfacken vid expeditionen finns all info att hämta för den som vill ha i pappersform.

Gilla oss gärna på Facebook och följ oss på Instagram.

Då vi jobbar hårt med förbättringar tar vi gärna emot förslag, kritik, beröm mm i den gröna lådan vid expeditionen

Tidningen ” Häst & Ryttare”

Får alla medlemmar hem i brevlådan. Om du inte får den maila eva@nhrk.se så ordnar jag det.

Uppdatering av medlemsregister

Hjälp oss att ändra dina uppgifter om du har ny adress, telefon eller liknande via  www.minridskola.se Funkar det ej maila eva@nhrk.se så kan vi försöka hjälpa dig.