Telefon: 0708958702

BOKA TID för träning i manegerna

BOKA TID för träning i manegerna

 

Vi rekommenderar att Du i god tid (senast en vecka i förväg) bokar upp Din/Er önskade tid,
så att vi på bästa sätt kan tillmötesgå Dina önskemål om tidpunkt. Mailen läses bara helgfri måndag–fredag. Eftersom ridskolan nyttjar den ena manegen kvällstid varje vardag och NHRK har många privatryttare som då nyttjar den andra manegen är bokning av manege för träning inte tillåten vardagar kl. 18-20. Detta gäller både hoppning och privat träning i dressyr. Vid bokad dressyrträning kan andra ryttare nyttja manegen samtidigt men två träningar får inte hållas samtidigt.

Sänd ett mail till tavling@nhrk.se ange följande:

  • Vem:
  • Telefonnummer:
  • Vilken tid önskas:
  • Aktivitet:
  • Vilken manege:

När bokningen är godkänd anslås den på NHRKs hemsida.

AVBOKA
Önskar du inte använda din bokade tid sänd då ett mail till tavling@nhrk.se så att vi kan ta bort bokad tid och ge möjligheten till någon annan att boka.

Manegeregler:
Alla regler är till för att skapa en så säker häst/ryttarmiljö som möjligt, och för att alla ska kunna få ut så mycket som möjligt under sitt ridpass.

På NHRK gäller följande vid ridning på anläggningen:
Alla uppför sig trevligt mot varandra när vi rider. Vuxna ska föregå med gott exempel då vi har många barn/ungdomar som rider på klubben.

För att får rida/träna i maneger och på utebanor måste anlägningasavgiften vara betald. Se i prislistan för akutella gällande priser. Betalningen per tillfälle görs till ridlärare eller lämna ett kuvert med namn på ridskolekontoret.
Du måste vara medlem på NHRK för att rida på vår anläggning.
Självklart är att man mockar efter sig efter avslutat ridpass. Godkänd hjälm är ett krav.

Mobiler skall endast finnas för nödsituation och skall inte användas under ridning. Vi pratar och umgås när vi ridit klart.

Föräldrar är ansvariga för att minderåriga kan manegereglerna och följer dem.

Ridskolans schemalagda verksamhet har alltid företräde före andra aktiviteter.

Privata träningar ska bokas via tavling@nhrk.se, endast en lektion får pågå i taget.

När man ska gå in i manegen knackar man och inväntar svar innan man går in, detta för säkerhetens skull.

Vid avtagning av täcken, jackor o.dyl sker det i en volt eller utanför spåret och hängs så att det ej stör eller är i vägen.

Skrittar gör man innanför spåret och inte i bredd.

Högerregeln gäller vid ridning på fyrkanten. Volt lämnar företräde för fyrkanten. Dessa regler gäller även vid dressyrträning då andra ryttare vistas i manegen.

Hoppning sker endast vid godkännande av övriga ryttare och hindermaterialet ska ställas tillbaka på den plats där det togs.

Longera och tömkör endast med tillåtelse av övriga ryttare och då det är högst två ryttare i manegen.

Inga hundar skall vistas i manegen vid ridning.

Tänk på att du är en förebild när du vistas på anläggningen och naturligtvis är det ett gott Horsemanship som gäller vid hantering och ridning.