Telefon: 0708958702

Veckobrev

2023-06-16

Hej alla gamla och nya elever, föräldrar, inackorderingar, medlemmar med flera!

2300616:
Terminen är slut, nu är det sommarlov ”på riktigt”

Vi på NHRK, både ridlärare, personal och hästar vill framföra vårt allra varmaste TACK för att vi har så underbara medlemmar, elever och föräldrar och ett stort TACK för en fantastisk vårtermin tillsammans med er!

I morgon kickar vi igång sommarlovet med en Blåbärshoppning, startlistor kommer ut under eftermiddagen idag. På söndag åker Tulle och Lilleman hem till Visingsö över sommaren, kanske ser ni dom i selen framför någon av remmalagsvagnarna om ni besöker Visingsö i sommar! Dom kommer tillbaka till oss i augusti.

På måndag vecka 25 börjar våra läger, det finns EN enda plats kvar på 3-dagarslägret som är från nivå Junior1 om någon blir sugen! Kom igen o hjälp oss fylla lägret! Vi kommer oxå att börja tömma hästarnas boxar inför städveckan.

Hästarna rids till sitt sommarbete av sina skötare på torsdag 22/6 och får där 4 härliga veckor innan dom kommer hem till våra Hyresveckor v.30+31. Vi som jobbar högtryckstvättar stallet, målar, städar o fixar så allt är fint tills vi startar upp igen.

Vecka 32 är det dags för läger och kurser igen, där finns platser kvar för både juniorer och vuxna, se MinRidskola för information och anmälan. Perfekt uppstart inför höstterminen!!

RIDSKOLAN STARTAR VECKA 33 igen, måndagen 14/8. Vi håller fortfarande på med att flytta några elever och har en dialog med berörda om detta. Övriga grupper kommer att få informationsmejl om vilka tider mm som gäller inför hösten.

Hittelådan kommer att tömmas under vecka 26, kika gärna där om ni saknar något.

Vi tänker på vattenbristen och har stängt av bevattningssystemet till stora ridbanan. Fortsätter det att vara såhär varmt och torrt finns risken att banan måste stängas. Detta kommer att informeras på vår hemsida samt våra sociala medier för privatryttare

som vill använda banan. Tänk på att spara på vattnet, svampa av i stället för att duscha hästen, återanvänd vattnet till våra blomkrukor och byt inte vatten i spännerna i ”onödan”. Varje droppe räknas!

Nu vill vi bara avsluta med att önska er alla en riktigt härlig sommar!

Ridlärarna, personalen och hästarna på  NHRK
Familjärt, glädjefyllt och tryggt!

230602:
Här kommer lite information om vad som kommer att hända under ridskolans sista veckor.
Vi börjar med att påminna om att det inte är någon ridskola på tisdag 6/6, det är helgdag och personal och hästar är lediga! För några grupper är det er sista ridning vecka 23, ni slutar er termin en vecka tidigare och ni har fått separat information om detta!

Följande grupper rider INTE under vecka 24 och har alltså er sista lektion under vecka 23:
Måndag: Nyb3 17.00 samt Vuxen4
Tisdag: Vuxen1 samt Junior2
Onsdag: Nyb2 16.30 samt Nyb3 17.15
Torsdag: Nyb3 17.30
Fredag: Nyb2 kl 16.00
Alla lördagsgrupperna, er sista gång är 10/6!

Vecka 23
Har onsdagsgrupperna och torsdagsgrupperna hoppning, vecka 24 har måndagsgrupperna och tisdagsgrupperna hoppning och sista dagen för ridskolan är fredag 16/6!

Information
Höstterminen börjar måndagen 14/8, vi håller på att flytta runt många elever och grupper och alla kommer att få mejl om vilka tider och grupper som gäller till hösten!

Vi vill passa på att tacka Areen och Trapper för deras arbete hos oss, dom kommer inte att komma tillbaka till oss efter sommaren utan åker i väg på nya äventyr! Ge dom gärna en extra kram och en morot under veckan. Våra hyrhästar Tom, Nando, Trapper och Areen åker hem 10/6.

Titta gärna i vår hittelåda, där ligger mycket uppsamlade ägodelar som kanske saknas hemma i garderoben.

Om ni har någon Min Insats kvar att göra finns det platser som funktionär på Blåbärshoppningen 17/6. Kika även på våra läger och kurser i Medlemsinloggen, det finns några platser kvar på vissa läger/kurser, särskilt för vuxenryttare!

Och till sist vill vi tipsa om Glädjehoppet! Läs mer på www.agria.se/ponnyklubb/gladjehoppet En hopptävling för käpphästryttare där Agria skänker 10kr för varje startande ekipage till Barncancerfonden!

Nu önskar vi alla en trevlig fredagskväll och en härlig helg och nationaldag!

Personalen / Nordhallands Ridklubb

230414: Påsklovet närmar sig sitt slut, vi har haft en fullspäckad vecka här på vår fina klubb! Stora 3-dagars tävlingar på högsta nivå med över200 starter, läger och kurser för både barn, ungdomar och vuxna, en välbesökt intressant hoppclinic med Ulrika Bidegård och idag en Ponnypromenad med supergulliga miniryttare!
I helgen går oxå 3 av våra stallvärdar Förberedande Ungdomsledarkurs för att kunna hjälpa till ännu mer med våra kunder/elever och på sikt bli diplomerade Ungdomsledare.

Nu börjar vi planera för sommarens läger och höstterminen!
Vår sista uppsägningsdag är 15/5 om du inte vill fortsätta rida till hösten men hör gärna av dig snarast om du vet redan nu att du inte ska fortsätta. Uppsägning skall ske skriftligen till eva@nhrk.se. Vi har mejlat ut info om våra regler inför höstterminen, läs igenom noga vad som gäller för tex igenridning.

Vi har en fråga till våra vuxna ryttare:
Vilka kurser/läger skulle ni vilja att vi anordnar?
Det är generellt svårt att fylla våra vuxenkurser och vi vill gärna göra attraktiva lärorika kurser även för er.
Skriv ett mejl eller lägg ett litet brev i gröna brevlådan vid expeditionen!
Vår 3-dagars kurs i dressyr/hoppning/”terräng” för Jennifer kommer vi att ha under vecka 25 som vanligt.

Under de röda helgdagarna och klämdagarna i samband med dessa kommer vi att anordna bla uteritter och kurser samt Blåbärshoppning (1/5). Anmälan till den öppnar 17/4 kl 8, häng på låset!

Idag har vi lagt ut ett viktigt inlägg om GDPR, värdegrunder och vad man delar på sina sociala medier. Läs det gärna på vår Facebook eller hemsida och ta ett samtal med era barn.
Vi ser många filmer som inte alls känns OK eller representativa för klubben och våra säkerhetspolicys och värdegrunder!

En sak till:
Nu går det mycket olika virus och smittor i stallar i vårt närområde.
BYT KLÄDER; SKOR OCH UTRUSTNING om du besöker andra stall! Vi vill INTE ha hit varken kvarka, Equint CorinaVirus eller EHV-1 virus!

Ridskolan vecka 16:
Hoppning måndag, tisdag och fredag. Önskevecka!
Torsdag 20/4 tränar ridlärarna för Anne Persson, kl 09.30-13.00 håller vi på.
Välkomna att komma och titta!

Lördag 22/4 är det Lerkilsdagen med fotbollscup på alla planer runtom oss.
Denna lördag kommer därför ridskolan att vara inomhus, annars försöker vi nu vara ute så mycket som möjligt!

Ridskolan vecka 17:
Måndag 24/4 har Irmas grupper TEORI. Ni kommer att få info i separat mejl.
Denna vecka är det oxå hästbyte.
Inga grupper har hoppning denna vecka, utom hoppgrupperna förstås. 😊

Personalen på Nordhallands Ridklubb

230324: Här kommer lite information om vad som händer framöver på vår fina klubb! Personal och styrelse har varit på kurs i att driva en framgångsrik ridskola, vilket vi är väldigt bra på men man kan alltid bli bättre!

Har ni hälsat på vår nya medlem i stallet, Alcazar? En jättestor snäll valack på 11 år som skall skolas in till ridskolehäst. Vi är så glada över att han vill bo och arbeta hos oss!

För tillfället har vi några hästar som är konvalescenter och som inte går med på lektion, det är Freestyle, Trendy, Gugge och India. Pga detta kan vi inte boka in igenridningar för tillfället då våra friska hästar ändå får ”täcka upp” för sina skadade kompisar. Vi hoppas såklart på er förståelse för detta, igenridning är en service vi försöker tillhandahålla och ingen självklarhet.

Här kommer information om vecka 13 och 14, läs noga så du inte missar något som gäller dig!

VECKA 13:
Denna vecka har personal och styrelse konferens på onsdag 29/3, ridgrupperna kommer att ha vikarie denna kväll. Fredag 31/3 är det hoppning för alla fredagsgrupperna.

Lördag 1/4 har ALLA lördagsgrupperna teori, mer information kommer i separat mejl till er.
Ridhuset är uthyrt till en hundutställning, passa gärna på att titta på de fina vovvarna efter eller före er teori.

VECKA 14+15: Påskveckan och påsklovet.
Det är ingen ridskola 7/4, 8/4 eller 10/4! Torsdag 6/4 har ALLA torsdagsgrupper teori, mer info kommer i separat mejl.
Denna vecka är det hoppning för onsdagsgrupperna.
Vi har stora tävlingar i dressyr över påsk och behöver funktionärer på påskafton och påskdagen. Anmäl på Medlemsinloggen och gör Min Insats om ni kan hjälpa till!
Planerad Stallvärdsridning p kvällen 9/4 efter tävlingen.

Vi har platser kvar på vissa av våra läger och kurser på påsklovet, se anslag i stallet eller på våra sociala medier samt på Medlemsinloggen. Mer info om lovveckan kommer men på onsdag 12/4 har vi en CLINIC i hoppning!

OS-ryttaren Ulrika Bidegård kommer att hålla en clinic i hoppning där våra duktiga ridskolehästar och ryttare från våra Hopp Specialgrupper kommer att delta. Tiden är kl 18.00-20.00, se även anslag i stallet och på sociala medier!
Denna Clinic är teori för alla grupper tisdag 11/4 och onsdag 12/4, ni kommer oxå att få mer info separat.

Till sist:
Hjälp oss gärna att borsta av schabraket från hår när du ridit och sadlat av din häst. Alla hästar fäller vinterpälsen och sitter det mycket hår på schabraket kan hästarna få skavsår samt att det blir stopp i vår tvättmaskin.

All hjälp vi kan få från våra lektionsryttare är guld värt!

Personal och ridlärare på NHRK

221209: Här kommer lite information från ridskolan om de närmaste veckorna!
Vecka 50:
Teori för Jennifers Onsdagsgrupper, info kommer!
Teori även för Carinas Torsdagsgrupper, ni har fått info.
Denna torsdagsteori är även öppen för alla att anmäla sig till på Medlemsinloggen.

Denna vecka hoppar fredags- och lördagsgrupperna. På söndag 18/12 är det Blåbärshoppning med samling kl 09.00 i manegen, jul tema är det och man får pynta sig själv och sin häst.

Vecka 51:
Teori för Ankis Tisdagsgrupper, ni har fått info i mejl. Vecka 50 är det vanlig ridning för er.
Torsdag 22/12 är det Skötarridning, ni har fått info av Anna.
Denna vecka hoppar onsdags- och torsdagsgrupperna.

Terminsslutet närmar sig och vi håller på för fullt med grupper och schema inför nästa termin.
Ni som är berörda av ändringar har fått mejl om detta, övriga skall vara kvar i samma grupper och samma tider.
En liten ändring för måndagsgrupperna blir att ni skiftar manege nästa termin så Annas grupper är i stora manegen och Irma i lilla manegen.

Sista lördagslektionen är 17/12 och ni börjar igen lördagen 7/1–23.
Sista måndagslektionen är 19/1 och ni börjar igen måndagen 2/1–23.
Övriga grupper rider i mellandagarna men ridskolan är stängd fredagen 6/1!

Titta gärna i hittelådan efter borttappade ägodelar, i början av nästa år töms den och det som är användbart går till försäljning i vår Second Hand-hörna.

NHRK anordnar HLR-kurser som är gratis för våra medlemmar och obligatorisk för styrelse och personal, tisdag 27/12 och torsdag 29/12 kommer dessa att vara och inbjudan kommer inom kort!

Ridskolan behöver stallvärdar inför vårterminen, minst två som kan vara på fredag eller lördag. Anmälan görs till ridskolan@nhrk.se Våra stallvärdar är guld värda och väldigt viktiga för att kunna ha en bra kvalitet på vår ridskola!

Personalen Nordhallands Ridklubb

221109:
Först av allt: ett stort tack till alla er som besökte våra clinics på höstlovet!
Det var så kul att se så många intresserade elever och anhöriga på läktaren!
Vi lägger ner mycket tid på planering och blir så glada när vi får så positiv feedback som vi fått för våra clinics!

Och våra Stallvärdar, visst är dom grymma?!
Och vilka snygga västar från Hööks dom hade på sig! Dessa västar kommer att ersätta de gula reflexvästarna och kommer även att broderas ”STALLVÄRD” på ryggen.
Tycker ni att det är värdefullt och uppskattar att vi har stallvärdar får ni gärna ge ett litet bidrag till fler västar, brodyr mm så även nya stallvärdar kan vara enhetliga. Swisha i så fall en slant till 1233-54 64 62 skriv ”Stallvärdar” i kommentar. Tusen tack!!

Efter en fullsmockad höstlovsvecka med clinics, läger o kurser och dessutom tredagars nationell dressyrtävling har vi nu ett par lugna veckor framför oss.

I måndags var ridlärarna på kurs på Falkenbergsortens Ryttarförening där vi lyssnade på veterinär Anette Graf och B-tränare i dressyr Traudi Björling i ämnet ”Hästens välfärd och hållbarhet för ridskolehästar”. Det var en heldag med föreläsning, clinic och diskussioner och vi fick massor med ny inspiration och tips att applicera i vår undervisning hemma!

Ridskolan har hästbyte denna vecka, vi hade hoppning måndag och tisdag.
India, Trendy och Joy har börjat gå med i enstaka grupper och fungerar mycket bra, jättekul!

Vecka 46:
Hoppning för fredags- och lördagsgrupperna, annars flyter det på som vanligt.

Torsdag 17/11
Rider vi ridlärare för Anne Persson igen, start 09.30 till ca 13.00, varmt välkomna att titta på när vi rider våra lektionshästar! Vi lägger ut ett mer detaljerat schema på våra sociala medier om det är någon speciell häst ni vill titta på.

En liten uppmaning vill vi avsluta med, hjälp till att mocka och kolla vatten åt din häst innan eller efter att du har ridit! Att sköta om sin häst ingår också på ridskolan, inte bara ridning och inte vill ni väl att hästarna ska sova med bajs som huvudkudde?

Bingolottos adventskalendrar och uppesittarlotter finns att köpa i cafét.
Försäljningen av Newbody är nu avslutad för denna gång, stort tack till er som sålde och alla som köpte! Klubben fick in en god slant på försäljningen!

GLÖM INTE, sista datum för uppsägning av ridskoleplats är tisdagen 15/11. Det kommer inte att bli några större förändringar med grupper eller tider, berörda elever/grupper kommer att informeras inom kort.

Vi önskar er alla en fin fortsättning på hösten!

Personalen på Nordhallands Ridklubb

221023:
Här följer en hel del information om vad som händer på klubben framöver! Viktig information angående Höstlovet så läs noga!

Vecka 43:
Denna vecka har onsdags-och torsdagsgrupperna hoppning. Vi kommer att sätta upp önskelistor inför hästbyte v.45.
På lördag 29/10 är det inga lektioner alls, ni är välkomna på någon av clinicsen nedan.

På lördag 29/10 är det Blåbärshoppning med Halloweentema, samling kl 09.00 för anmälda deltagare. På söndag 30/10 är det sista lektionen på Ridlekis, ändrade tider: grupp1 rider 10.00-11.00 och grupp2 rider 11.00-12.00.

Söndagen 30/10 är det även FAMILJEDAG/ÖPPET HUS kl 14.00-17.00 med Spökpromenad, Ponnyridning, Käpphästhoppning och Café. Varmt välkomna önskar Ungdomssektionen Cavaletti!

Vecka 44:
Denna vecka när det är höstlov har nästan ALLA ridskolegrupper TEORI!
Detta gäller alla grupper from lördag 29/10 till och med fredag 4/11!
Lördag 5/11 är det inte heller någon ridning pga RÖD DAG!

ALLA grupper har sin teori på måndag 31/10 eller 1/11, kl 17.30-19.00 båda dagarna. På måndagen är temat ”Dressyr”, vi ridlärare kommer att rida våra skolhästar med hjälp av C-tränare Lina Jansson-Barse. Ni kommer att ha möjlighet att fråga, diskutera och se hur vi jobbar med hästarna för att dom ska bli smidiga, starka och hållbara.

På tisdagen är temat ”Mounted Games”, Tränaren för Ungdomslandslaget Felicia Ardbring kommer med några ekipage och visa hur man tränar o tävlar i Mounted Games. Sen kommer våra eminenta Stallvärdar att få prova att rida MG med våra ridskoleponnys.

SÅ ALLTSÅ, ALLA grupper skall ha teori antingen måndag eller tisdag v.44! Man får självklart komma båda dagarna om man vill och det är helt kostnadsfritt! Cafét kommer att vara öppet!

OBS ATT ONSDAGENS HOPPGRUPPER RIDER SOM VANLIGT PÅ LOVET! KL 18.00-19.00 SAMT 19.00-20.00!

Läger:
Det finns platser kvar på dagläger för nivå Nybörjare2 onsdag 2/11 och torsdag 3/11 kl 9-15. Anmälan och mer info via Medlemsinloggen!
Vi rider, pysslar med hästarna, har intressant teori och roliga eftermiddagsaktiviteter!

Julklappstips:
Varför inte överraska med en privatlektion under jullovet?
Vi kommer att ha privatlektioner dagtid 21/12 samt 27-28-29-30/12.
Bokning kommer att ske via Medlemsinloggen, tider läggs ut inom kort!
Presentkort beställer man via mejl eva@nhrk.se

Vi kommer att ha NewBody samt Bingolottos adventskalendrar och uppesittarlotter att sälja, vill du köpa lotter/kläder så mejla eva@nhrk.se

Det finns oxå Min Insats att boka in sig på till våra Halloweentävlingar.

Och till sist:
Om du fikar ofta i cafét uppskattar vi om ni köper ett cafékort då vi måste betala en avgift för varje Swish vi får in! Cafékort köper du av eva@nhrk.se

Vi önskar er alla en fin helg!

Personalen

220916:

Här följer lite information om de närmaste två veckorna, vecka 38 och 39:

Vecka 38:
Denna vecka har Wilmas Onsdagsgrupper teori, vi har ändrat lite på era tider och skickat mejl till er med information. Läs noga och återkom gärna snarast om det inte funkar att ändra tid.

På fredag 23/9 har Irmas Nybörjar2 kl 16.00 TEORI, ni har fått ett mejl med info om det.
Ni skall ha teori på er vanliga tid 16.00-16.45, hjälm o väst skall medtagas och ni samlas vid whiteboarden i stallet.
Även alla lördagsgrupperna ska ha teori 24/9, vi kommer att återkomma till er på onsdag med tider och upplägg!

Tyvärr har vi fått reda på att invigningen av ridbanan är uppskjuten, vi återkommer när vi fått reda på när ”festkommittén” bestämt ett nytt datum.

På onsdag kl 18.00-19.00 finns det platser kvar på Föräldrakursen, vill du lära dig hur du ska hjälpa ditt barn i stallet är detta ett utmärkt tillfälle. Anmäl på listan på whiteboarden eller mejla ridskolan@nhrk.se.

Vecka 39:
På måndag 26/9 har Irmas grupper teori, vi kommer att skicka ut information om ev ändrade tider mm senast på fredag 23/9.

Denna vecka hoppar onsdagsgrupperna och torsdagsgrupperna.
På lördag 1/10 står det ”tävling” i teorischemat men det är ridskola som vanligt.
Passa gärna på att titta på SM i Mounted Games (f.d Gymkhana) på vår utebana på lördag 1/10 och söndag 2/10, det är otroligt häftigt att titta på!

Snart är det höstlov, information om läger och kurser kommer snart att sättas upp! Ridskolan har i år bestämt att vi har teori HELA höstlovet, from 29/10 tom 4/11. Vi kommer att ha två clinics, på måndag 31/10 och tisdag 1/11 som är teori för alla grupperna. Mer info kommer inom kort!

Har ni frågor är det bara att mejla oss eller haffa oss i stallet, ha en fortsatt härlig höst!

Personalen

Nordhallands Ridklubb

220905:
Nu har höstterminen varit i gång i 3 veckor, många nya elever har provat på ridskolan och de flesta verkar vilja fortsätta, jättekul! ?

Vi kommer att dela ut ett bra infohäfte till er som fortsätter hos oss, säg gärna till din ridlärare så får du ditt häfte. Tänk också på att vi har fina ridbyxor, stövlar och ridskor, jackor mm till salu i vår Second Hand i cafét, säg till oss i personalen om du vill komma o titta då cafét håller stängt ett par veckor till.

Här följer lite information om de närmaste två veckorna, vecka 36 och 37:

Vecka 36:
Hoppning för måndags och tisdagsgrupperna.
Blåbärshoppning söndagen 11/9 kl 09.00 OBS att vi tvingats ändra tiden!

Denna söndag är det även en Clinic, dvs en kurs/föreläsning inför publik med dressyrryttaren och Unghästvärldsmästaren Stefan Jansson samt dressyrdomare Elisabeth Wermé.
Clinicen hålls i stora ridhuset och det är gratis entré för NHRK´s medlemmar samt kunder i Sveland försäkringsbolag.

Mer info kommer på våra sociala medier samt hemsidan under helgen.

Vecka 37:
Hoppning för fredags och lördagsgrupperna.

Tisdag 13/9 kl 18.00-19.00 har vi Föräldrakurs i stallet för er föräldrar som vill känna er säkrare på att hjälpa ert barn i stallet och vid ridningen. Man anmäler sig på en lista som sitter på whiteboarden vid manegeingången. Vi kommer även att ha en Föräldrakurs onsdagen 21/9 lö 18.00-19.00.

Vi har fått förfrågan angående Teorischemat, när det står ”Tävling” på lördagar betyder det bara att det är tävling på anläggningen, ridskolan kör precis som vanligt!

Enda gången ridningen är inställd för Lördagseleverna är på Allhelgonahelgen, lördagen v. 44 samt julafton och nyårsafton.

Och till sist, många hästar har skav vid sadelgjorden, sadla noga och tänk på en handflatas bredd mellan frambenet och sadelgjorden så slipper dom få skavsår!

Njut av de sista härliga sommardagarna och ha en fin helg!

Personalen på Nordhallands Ridklubb

220811
V 33 startar ridskolan för alla GAMLA elever, dvs ni som red på vårterminen. Första lektionsdag är 15/8 och om vi inte haft någon dialog under sommaren är det samma tid och grupp som under våren ni skall rida i. Som vanligt gäller att man är här ca 30min innan lektionsstart.

Våra små elever i Nybörjare1 på måndagar kl 16.00 börjar vecka 33, 15/8.
Ni kommer att ha en helt teoretisk lektion där vi går igenom och lär ut hur man förbereder sin häst inför ridlektionen. Samling i stallet!

För helt NYA elever som inte ridit hos oss tidigare börjar terminen v.34 dvs from 22/8. Kom i god tid så tar våra fantastiska stallvärdar emot er och visar det ni behöver veta.

Till hösten har vi ca 10 alldeles nya stallvärdar som kommer att finnas i stallet under eftermiddagarna! En presentation av dom kommer längre fram.

Vi har ju en liten Second Hand-hörna i vårt café, kika gärna där innan ni kilar iväg och köper nytt, där finns fina ridbyxor, jackor, tröjor och stövlar.

Våra hästar är ganska runda om magen efter sitt sommarbete, var noggrann vid sadling, lägg sadeln så att det får plats en handflata mellan sadelgjorden och hästens framben för att undvika skavsår. Några hästar har redan fått skav och kommer att börja terminen barbacka.
Efter ridningen får man gärna svampa av hästen med vatten där sadel och sadelgjord suttit.
Tänk på att våra hästar har ”godisförbud”, lämna gärna äpplen till personalen som portionerar ut dom.

NHRK kommer att ha många tävlingar där det behövs funktionärer, anmälan görs via MinRidskola och Min Insats. Självklart man är oxå välkommen som publik på tävlingarna!

NHRK kommer att ha en pampig invigning av vår ridbana oxå, håll utkik efter info om det!

Vi önskar er alla varmt välkomna tillbaka, har ni funderingar så mejla gärna till ridskolan@nhrk.se

Med vänliga hälsningar / Anki Strömberg / Ridskoleansvarig

220429
Här kommer ett veckobrev för vecka 18 och 19 på Nordhallands Ridklubb!

Information vecka 18:

Tisdag 3/5:
TEORI för alla tisdagsgrupperna. Ni har fått er information i separat mejl men här kommer en kort uppdatering

Nyb1 teori på sin vanliga tid, samling i caféet, inga ridkläder behövs.
Nyb3 teori på sin vanliga tid, samling i stallet. Hjälm, handskar och skor att springa i.
Jun1+Jun2 teori 18.30-19.30 samling i caféet, inga ridkläder behövs
VuxNyb rider som vanligt 18.15-19.00 därefter teori till 20.00
Vux4 och Vux2 kl 20.00-21.00 samling i caféet.

Under vecka 18 kommer några hästar att vaccineras och vi kommer att ha en professionell sadelutprovare på plats som ser över hästarna utrustning.

Onsdagsgrupperna har hoppning på schemat.

Information vecka 19:
Måndagsgrupperna har hoppning på schemat.
Lördag 14/5 är det TEORI för Wilmas elever, info kommer i mejl närmare inpå.

Söndag 15/5 är det tävling i körning med häst och vagn, riktigt kul att titta på. Platsen är vår stora fina utebana.

Till sist:
Glöm inte att sista datum för uppsägning av er ridplats är 15/5 till eva@nhrk.se om ni inte ska fortsätta rida till hösten.
Och inom kort kommer sommarens läger och kurser att läggas ut, håll utkik! 🙂

Frågor skickas som vanligt till ridskolan@nhrk.se

Personalen

Nordhallands Ridklubb

220408
Här kommer ett veckobrev för vecka 15 och 16 på Nordhallands Ridklubb!

Nästa vecka är det ju påsklov och det är säkert många som kommer att åka bort.
Vi uppskattar om ni avbokar er lektion så att vi vet hur många som ska rida eller komma på teoriklasserna.
Det ger också möjlighet att boka in igenridningar på lediga platser!

Information vecka 15:
Måndag 11/4 och tisdag 12/4:
Är det vanliga ridlektioner på kvällen, måndagsgrupperna har hoppning på schemat.

Onsdag 13/4 och torsdag 14/4:
Har alla ridgrupperna teori (utom hoppgrupperna som alltid rider!)
Vi har skickat ut tider om teorierna i separata mejl.

Vår tanke var att ha ”öppen teori”, typ Clinic med tränare utifrån men eftersom det krockar med påskhelgens stora tävlingar fick vi tänka om. Så den ”öppna teori” vi har bjudit in måndagsgrupperna och tisdagsgrupperna till som kompensation för den inställda teorin i julas blir tyvärr inte av vid detta tillfälle. Vi återkommer med ett nytt tillfälle för er att ta igen den inställda teorin.

Onsdag 13/4
Är det Blåbärshoppning och Pay&Jump INOMHUS, samling kl 09.00 i manegen, start ca kl 10.15.
Man får gärna vara påsk utklädd och påsk pynta sin häst!
Preliminära startlistor finns redan på våra sociala medier och hemsidan.

Fredag-söndag15-17/4
Har vi stora dressyrtävlingar, kom gärna o titta på fina ekipage och ta en fika i caféet.
DET ÄR INGEN RIDSKOLA 15/4 och 16/4!

Information vecka 16:
Måndag 18/4 INGEN RIDSKOLA!
Däremot finns det hästar kvar att hyra för en dag, anmäl på Min Ridskola – Medlemsinloggen.

Tisdag – lördag 19/4–23/4
För övrigt en vanlig ridskolevecka där vi har hoppning på tisdag, fredag och lördag.

Frågor skickas som vanligt till ridskolan@nhrk.se

Vi önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK i förskott!

Personalen

Nordhallands Ridklubb

220325:
Här kommer lite info för veckorna 13 och 14! För ridskolans del är det två lugna veckor.

Vecka 13:
Har de flesta grupperna hästbyte och det är hoppning för torsdagsgrupperna.

Vecka 14:
Är det hoppning för onsdagsgrupperna och hästbyte för torsdagsgrupperna.

Vi kommer att börja vara utomhus så mycket vi kan på våra fina utebanor så tänk på att ha med en extra tröja eller jacka om det är kyligt väder.

Kika gärna på Medlemsinloggen vad vi har för påsk aktiviteter, det finns platser kvar på dressyrlektion och hopplektion!

Till alla som rider på vägarna runt klubben har vi en önskan om att vi hjälps åt att skrapa bort hästbajs! Vi vill hålla en god relation till våra grannar och alla har ett ansvara att städa efter sin häst. Om det ligger någon annans hästbajs bredvid din egen skrapar du förstås bort detta också. Självklart mockar man efter sig på våra ridbanor, ute som inne!

På förekommen anledning är det också mycket viktigt att knacka på och INVÄNTA SVAR innan man öppnar till något av våra ridhus. Får man inget svar, knacka högre o vänta en gång till innan ni öppnar.

Vi önskar er alla en fin dag i solen och undrar ni över något är det bara att mejla till ridskolan@nhrk.se

220304:
Veckorna rusar i väg och snart är det dags för påsklov.
Vi har planerat in Aktivitetsläger för nivå Nyb2 och Nyb3, en Blåbärshoppning, Dressyr- och Hopplektioner och Hästägare för en dag! Under nästa vecka kommer vi att sätta upp anslag i stallet samt på sociala medier och lägga ut mer info på Medlemsinloggen, håll utkik! Ridskolans personal har haft konferens och planerat en massa roliga saker under vårterminen, bla Harehoppet för vuxna ryttare 1/5, boka datumet i kalendern!
Även sommarlägren har en grovplan och kommer att distribueras efter påsklägret.

Personalen kommer att rida och utbilda våra fina ridskolehästar för Anne Persson, känd fälttävlansryttare på internationell nivå. Man får gärna komma och titta, torsdagen 10/3 från kl 10.00 kör vi och rider 2 hästar åt gången.
Några i personalen skall gå på kurs i helgen för att bli ännu bättre ledare och ridlärare ?

Vi tipsar även om en föreläsning med Johan Fallby, föreläsare och utbildare inom idrottspsykologi och pedagogik. Följ länken för anmälan. https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1599380 Han kör två versioner av föreläsningen, en för föräldrar och en för ledare.

Vi har gjort en liten ändring i teorischemat för våren. Den gäller för Wilmas och Jennifers onsdagselever, ni kommer nu att ha teori v.15 i stället för v.12 och 20 som tidigare var planerat. Håll gärna koll på schemat som ligger på hemsidan så ni vet när ni har teori men vi skickar som vanligt ut info till berörda grupper veckan innan.

Vecka 10
Kommer Wilmas lördagselever att ha teori och ni får information under nästa vecka.
Vecka 10 är det planerad hoppning för onsdagseleverna.
Dock kan vår lektionsplanering alltid komma att ändras beroende på dagens förutsättningar!

Vecka 11
Har Irmas tisdagselever teori, info kommer under nästa vecka!
Och det är planerad hoppning för måndagseleverna.

Nu börjar det bli vår och lite varmare väder, hästarna tappar sin vinterpäls och ni ryttare blir varma och svettiga när ni rider.
Vi har en önskan:
Ta av er jackor, tröjor mm INNAN lektionen! Det är en stor säkerhetsrisk att sitta o flaxa med kläder på hästryggen, ridläraren blir avbruten för att gå och hålla i er häst och hänga undan era kläder mm. Vi har också tagit beslut att ni inte rider våra skolhästar med sporrar!
En ridlärare kan dock alltid avgöra om en elev får sätta på sig sporrar vid behov men generellt gäller sporrfri ridning!

Vi önskar er alla en fin dag och undrar ni över schemat eller något annat är det bara att mejla till ridskolan@nhrk.se

/Personalen

220128:
Ni har väl sett att vi lagt ut Sportlovslägren, vi har avvaktat för att se om FHM ändrar sina restriktioner men dom kvarstår och vi är så glada över att kunna ha läger och kurser på lovet!

Det går att anmäla sig redan nu på Medlemsinloggen, det finns både Programridning i dressyr, blåbärshoppning och annat kul att boka in!
Passa också på att köpa ett presentkort på en privatlektion, en perfekt Alla hjärtans dag-present! Du beställer ditt presentkort av eva@nhrk.se gärna snarast så hon hinner skicka det.

Vi har några platser kvar på vår Introduktionskurs där första lektionen är nu på söndag 30/1 kl 15-16. Det är för vuxna, ovana föräldrar eller nya ryttare som vill gå igenom lite noggrannare hur man sadlar, tränsar, sätter på benskydd, täcken mm och bli säkrare på hanteringen av hästen i stallet. Våra fantastiska ungdomsledare Tove och Clara håller i kursen som har lektion 2 söndagen 6/2. Anmäl i ditt barns namn om du är förälder, eller i ditt eget namn om du är inskriven ryttare i Medlemsinloggen.

Ridskolan tuffar på men även vi har drabbats av sjukdomar i personalen så vi hoppas på er förståelse om ni tvingas ha vikarier emellanåt. Vi gör allt vi kan för att inte behöva ställa in er ridning!
Vår ridlärare Irma kommer att fortsätta jobba hos oss under vårterminen och hon är vikarie för Annas måndagsgrupper och lördagsgrupper samt är ordinarie ridlärare för några av tisdagsgrupperna. Vi är jätteglada över att ha henne fast hos oss under våren!
Även våra stallvärdar är till stor del sjuka eller i karantän, hjälp oss genom att mocka, fylla på vatten och sätta på hästen täcket när den är klar för dagen. Har du lite tid och energi över efter ridningen får du gärna sopa i stallgången! Vi är så tacksamma för all hjälp!

Vad händer framöver då?
I morgon lördag 29/1 har Irmas grupper teori, första gruppen Nyb3 kl 09.00 ska rida som vanligt för ni går fortfarande under Wilmas teorischema.

Övriga grupper, Junior2, Junior1 och Junior4 ska ha teori på era vanliga tider, ni samlas i stallet och hjälm/väst skall medtagas.

Vecka 5:
Tisdag 1/2 har Ankis grupper TEORI, för VuxNyb gäller att vi samlas kl 18.00 i cafét för att se filmen ”I säkraste laget” och prata om säker hästhantering.
Vux4 och Vux2 har teori på sina vanliga tider.
Ämnet är longering/sitsträning för Vux4 och longering/voltige för Vux2.
Ridkläder, hjälm, handskar och för Vux2 gympadojor ska bäras. Vecka 5 är det hoppning för torsdagsgrupperna och lördagsgrupperna.

Vecka 6:
En lugn vecka, vi laddar för sportlovet. Hoppning för Onsdagsgrupperna.

Till sist några rader från vår Valberedning, dom behöver din intresseanmälan senast 31/1! Vårt årsmöte går av stapeln måndag 28/2, i vilken form återkommer vi med!

Hej kära föreningen!

Nu är det nya året här och med det blev det år 2022, vilket innebär ett nytt verksamhetsår för oss, fullt med härliga möjligheter för vår förening. Du/ditt barn är med i en fantastisk förening som, tillsammans med personalen, ser till att vi får en fin plats för alla medlemmar och personal.

Det är vi tillsammans som skapar detta ställe, och vill du ha möjlighet att påverka och bidra mer än du gör idag så är du varmt välkommen att söka en plats i vår styrelse. De som sitter i styrelsen idag är ett glatt gäng med härlig stämning och där alla hjälps åt. Som en del av det gänget får man

lite inblick och funktion i utvecklingen av föreningen, vilket är väldigt roligt och lärorikt.

Blir du nyfiken på vad det innebär att vara med i styrelsen är du varmt välkommen att höra av dig till oss i valberedningen så berättar vi mer! Och tveka nu inte med att höra av dig, under januari behöver vi din intresseanmälan.

Vänliga hälsningar Cecilia och Linnea
Cecilia Wetterqvist, cqvist@yahoo.com; 0708-855659
Linnea Söderström; linnea.soderstrom83@gmail.com; 0702-329283

Vi önskar er alla en härlig och förhoppningsvis frisk helg!

Personalen NHRK

220105:
Varmt välkomna till vårterminen på NHRK! Här följer årets första veckobrev med lite (förhoppningsvis) nyttig information!

Terminen har startat för ridskolan, alla hästar har fått en liten julvila och är friska och pigga. Dock väntar vi med att boka in privatlektioner till efter 17/1 för att inte överanstränga våra kompisar!

I morgon 6/1 är det röd dag och INGEN RIDSKOLA! Däremot är det ridning ikväll, på fredag och på lördag. Vi har lagt ut terminens lektionsschema samt teori/hoppschemat på vår hemsida. Där ser ni även inplanerade Blåbärshoppningar. Pga eländet Covid-19 avvaktar vi dock med BB-hoppningen 30/1 tills vi får nya rekommendationer från Svenska Ridsportförbundet, det ska vi få 17/1. Därefter bestämmer vi om den hoppningen kan genomföras eller ej.

Titta gärna på teorischemat så ni är förberedda på när er grupp ska ha teori samt när det är röda dagar och ingen ridning. Nästa tillfälle med röd dag/inställd ridning är långfredag vecka 15 så det är ett tag kvar 🙂

Samma anledning, Covid-19, gör att vi också skjuter upp den planerade Skötardagen i morgon 6/1 för våra lektionshästs skötare. Nytt datum kommer längre fram! Vi ber er visa hänsyn och inte komma till stallet vid minsta sjukdomssymptom, endast vara 2 samtidigt i sadelkammaren, tänka på att hålla gott avstånd till varandra! Vi har inte vidtagit några större restriktioner än förutom att stänga stalltoaletterna samt toaletterna på läktaren. Vi hänvisar till HK-toaletterna på läktaren och inne vid kontoret.

Vi kommer att ha Introduktionsträffar för nya föräldrar/ryttare i VuxNyb som vill träna mer på att hantera och göra i ordning en häst inför ridningen. Det är ju viktigt att utrustningen kommer på rätt så inte hästarna skadas. Håll utkik på whiteboarden i stallet samt våra sociala medier, vi skickar ut info när dag och tid är bestämt! Pga Covid kommer max antal deltagare att vara 8 per tillfälle.

Vi hälsar också våra nya stallvärdar Emma, Stina och Malva varmt välkomna! Nu har vi stallvärdar tillhanda varje dag i veckan och hoppas att ni uppskattar deras hjälp lika mycket som ridlärarna gör! Vi kommer att göra en ordentlig presentation av dom inom kort.

Till sist önskar vi att ni är noggranna med att sätta på rätt täcke på hästarna när ni hjälper oss med det. Ett täcke som är för litet kan skava och hästarna kan fastna i remmar och gjordar om täcket är för stort. Fråga om ni är osäkra!

Till sist några rader från vår Valberedning:

Hej kära föreningen!

Nu är det nya året här och med det blev det år 2022, vilket innebär ett nytt verksamhetsår för oss, fullt med härliga möjligheter för vår förening. Du/ditt barn är med i en fantastisk förening som, tillsammans med personalen, ser till att vi får en fin plats för alla medlemmar och personal.

Det är vi tillsammans som skapar detta ställe, och vill du ha möjlighet att påverka och bidra mer än du gör idag så är du varmt välkommen att söka en plats i vår styrelse. De som sitter i styrelsen idag är ett glatt gäng med härlig stämning och där alla hjälps åt. Som en del av det gänget får man

lite inblick och funktion i utvecklingen av föreningen, vilket är väldigt roligt och lärorikt.

Blir du nyfiken på vad det innebär att vara med i styrelsen är du varmt välkommen att höra av dig till oss i valberedningen så berättar vi mer! Och tveka nu inte med att höra av dig, under januari behöver vi din intresseanmälan.

Vänliga hälsningar Cecilia och Linnea

Cecilia Wetterqvist, cqvist@yahoo.com; 0708-855659
Linnea Söderström; linnea.soderstrom83@gmail.com; 0702-329283

Vi ser fram mot vårterminen tillsammans med er!

Personalen NHRK

211119:

Här kommer lite information om vad som händer på ridskolan under vecka 47 och vecka 48:

Först lite mer allmän information:
Snälla, låt inte era barn klättra och leka på våra ensilagebalar! Dom är väldigt hala, det är lätt att ramla ner och om det går hål i plasten börjar ensilaget ruttna och blir giftigt för hästarna att äta!

Angående nästa termin:
Håller vi som bäst på med planeringen, det blir inga stora förändringar i grupper eller tider. Ni som berörs kommer att kontaktas i separata mejl.

För er som rider i Nybörjare1 denna termin
Måndag 16.00, onsdag 16.10 och fredag 15.30 gäller att ni kommer att vara Nybörjare2, er lektionstid är 45 min så ni ska alltså flytta fram starttiden 15 minuter på lektionen.
Då skall hästarna vara klara, ni måste alltså vara på plats ca 30min före lektionen börjar för att hinna göra i ordning er häst! Era ridlärare kommer också att informera er om detta.

Igenridningar:
Det är många som vill boka, vi lägger ut igenridningar när vi får lediga platser och bedömer att vi har tillräckligt med hästunderlag för att ta in en igenridning. Vi vet att det är svårt att hitta platser och att dom försvinner som smör i solsken men lägg ett mejl till oss så kikar vi efter möjligheter.

Snart är det jul!
Vår Ungdomssektion kommer att ha en JULSHOW söndagen 19/12! Boka in dagen så kommer mer information snart!
Och varför inte passa på att köpa presentkort på privatlektioner i julklapp?
Kontakta Eva på eva@nhrk.se för att beställa!

Ridskolan vecka 47:
Hoppning för Onsdagsgrupperna och Torsdagsgruppen, för övrigt en vanlig vecka

Vecka 48:
Hoppning för Måndagsgrupperna och Tisdagsgrupperna.
Önskelistor sätts upp.
Teori för Wilmas Lördagselever, separat info kommer!

Söndag 5/12 Blåbärshoppning!
Redan fullbokat men kom gärna och titta, start ca 09.00. Cafét kommer att vara öppet. Samling kl 08.00 för deltagarna!

Nu när vädret börjar bli höstligt på riktigt och hästarna är leriga om benen är det extra viktigt att borsta rent och visitera hästen noga efter skador som kanske inte syns under leran.

Passa på att stödja NHRK:
Genom att köpa Bingolottos Julkalender i vårt café! Det kommer även att finnas uppesittarlotter, mejla gärna en bokning av dessa lotter till eva@nhrk.se

Vi säljer återigen dom populära Antikljusen i cafét:
Om ni vill ta många paket och sälja på era jobb eller till släkt och vänner måste ni swisha hela summan DIREKT till Mia Terner 0706326336 och själva se till att ni får betalt från dom ni säljer vidare till.

Vi önskar er alla en härlig helg!

211029:

Vad händer på ridskolan under vecka 44 och 45?
Här följer info om olika tider som gäller under lovveckan så läs noga, vid frågor mejla ridskolan@nhrk.se eller ring oss på 0708-95 87 02
Ni som skall gå på något läger eller kurs kommer att få separat information.

Vecka 44:
Höstlov! På måndag 1/11 och tisdag 2/11 är det vanliga lektioner på kvällarna
Steffis Vux4 har hoppning, övriga grupper rider dressyr.

Onsdag 3/11
Öppen Teori, alla är välkomna och det är TEORI för Onsdagsgrupperna.
Vi kommer att ha en hoppclinic för Ulrika Bidegård där bla Jennifer och Wilma rider våra fina ridskolehästar och visar olika tips och bra kunskaper inom hoppning o markarbete.
Tiden är 18.00-19.00 i stora manegen, välkomna!

Torsdag 4/11
är det TEORI för torsdagsgrupperna och då är ämnet dressyr!
Vi har en öppen dressyrclinic där Wilma och Irma samt Kerstin Ekman-Hake rider för vår dressyrlärare Carina Löfving. Även här utlovas många bra tips inom dressyren och vi visar de olika rörelser ni ska lära er på era lektioner.
Tid är 19.00-20.00 i stora manegen, om ni kommer tidigt så respektera att det är ”öppen bana” för de som ska tävla hos oss i helgen men passa gärna på att kika på de fina ekipagen!

Fredag 5/11
Börjar tävlingarna kl 9.00 på morgonen.
VuxNyb har teori med Jennifer, ni har redan fått info om detta men samling kl 9.00.
Dressyrgruppen kl 10.00 har ingen ridning denna fredag.

Nyb1 (15.30-16.30) har teori på sin vanliga tid, samling vid whiteboarden i stallet. Wilmas fredagsgrupper kommer att få info i separat mejl, upplägg inte riktigt klart än.

Lördag och söndag 6-7 November har NHRK nationella tävlingar i dressyr, varmt välkomna att titta på fina hästar och ryttare! Start runt kl 09.00 båda dagarna.
Det behövs fortfarande några funktionärer så passa gärna på att göra Min Insats samtidigt, anmäl på Medlemsinloggen.

Vecka 45:
En lugn vecka på ridskolan,
Måndag 8/11 har Steffis Vux4 teori på sin vanliga tid 18.45.
Annas och Märtas grupper har hoppning.
Även tisdagsgrupperna har hoppning.

Söndag 14/11
har vi Hare-hoppet, en Jump&Learn Blåbärshoppning för vuxna ryttare (18+) Samling för banbygge/genomgång kl 13.00. Det finns några platser kvar, in o anmäl!!

Passa på att stödja NHRK genom att köpa Bingolottos Julkalender i vårt café! Det kommer även att finnas uppesittarlotter, mejla gärna en bokning av dessa lotter till eva@nhrk.se

Vi önskar er ett härligt höstlov och en jättemysig halloweenhelg med mycket bus och godis!

Personalen NHRK

211015:
Vad händer på ridskolan under vecka 42 och 43?

Först vill hästarna tacka så jättemycket för alla fina regn-och vindtäta täcken dom har fått, så skönt att dom är varma och torra när dom kommer in från hagen!
Om man vill stödja klubben med att köpa ett täcke så är Gugge, Areen och Tom kvar och det räknas som Min Insats för denna termin! Hör av er till eva@nhrk.se för info om storlekar, typ av täcke mm.

Söndag 17/10 är det dags för Blåbärshoppning, den är fullbokad och startlistor kommer ut under fredag eller lördag. Tävlingen är inomhus och det är samling kl 08.00 för genomgång, vi beräknas starta ca kl 09.00 och håller på till ca 12.00. Anmälda funktionärer/Min Insats pratar med Anna Berntsson om vilken uppgift ni ska ha under dagen.
Eftersom restriktionerna för antal medföljare släppt är föräldrar, syskon, mor-och farföräldrar varmt välkomna, cafét kommer att vara öppet.

Passa på att stödja NHRK genom att köpa Bingolottos Julkalender i vårt café! Det kommer även att finnas uppesittarlotter, mejla gärna en bokning av dessa lotter till eva@nhrk.se

Vecka 42:
Tisdag 19/10 har Ankis Tisdagsgrupper teori. Jun4+Vux4 kl 18.30-19.30, vi börjar i cafét. Vux2 kl 19.45-20.45, vi kommer att vara i manege A(nya).

Fredagsgrupperna och lördagsgrupperna hoppning på schemat.

Vecka 43:
En lugn vecka på ridskolan, onsdagsgrupperna och torsdagsgrupperna har hoppning, annars inget avvikande.

NHRK laddar och samlar kraft inför höstlovet med alla roliga läger och kurser. Infomejl kommer att skickas ut till er som är anmälda med info om tider mm.
Alla vuxna ryttare (18+), ni har väl sett att det finns en hoppkurs för er under v.44 och en alldeles egen Blåbärshoppning?
Vi kallar den Hare-hoppet och den går av stapeln 14/11. Info/anmälan på Medlemsinloggen.

NHRK söker fortfarande Stallvärdar och vänder oss nu till dig som fyllt 12 år och rider minst i Junior1! Vill du bli stallvärd och gå bredvid en ”fadder” för att lära dig bli en bra stallvärd är du välkommen att mejla till ridskolan@nhrk.se med en presentation av dig själv så får du info om vad som förväntas av dig.

Och till sist, men kanske det viktigaste i detta veckobrev:
En fil som alla bör ladda ner och läsa! Det är Svenska Ridsportförbundets rekommendationer om hur man skall vila sin hjärna om man fallit av sin häst eller fått ett kraftigt slag mot huvudet.
Vid lektionsridning är det ALLTID ridläraren som har sista ordet om eleven är under 18 år, tycker vi att eleven inte ska sitta upp igen är det detta som gäller!
Är eleven över 18 år får man ju bestämma själv men vi kommer att säga om vi rekommenderar uppsittning efter en avfallning eller ej.

Vi kommer även att sätta upp ”Hjärntrappan” vid ingången till manegen där även olycksfallsrapporterna finns att fylla i om man ramlat av eller på något annat sätt blivit skadad i stallet.

Vi önskar er en riktigt fin helg och välkomna att komma o kika på Blåbärshoppningen på söndag!

Personalen NHRK

210924:
Vad händer på ridskolan under vecka 39 och 40?

Vecka 39
Har onsdags- och torsdagsgrupperna hoppning.
Lördag 2/11 har alla lördagsgrupperna TEORI, ni får information i separat mejl.

Vecka 40:
Har måndags- och tisdagsgrupperna hoppning.
Fredag 8/11 har Nyb1 TEORI med Märta, ni har er teori samma tid som vanligt, kl 15.30-16.30, medtag hjälm och väst.

Kommer inom kort att lägga ut höstlovslägren och som vanligt är det först till kvarn som gäller. Informationen kommer delas på Facebook, Instagram, hemsidan och via anslag i stallet.

Söndag 17/10 är det dags för Blåbärshoppning igen, anmälan är öppen!
Denna gång är tävlingen inomhus och det är samling kl 08.00 för banbygge och genomgång.

Passa på att stödja NHRK genom att köpa Bingolottos Julkalender i vårt café!
Det kommer även att finnas uppesittarlotter, mejla gärna en bokning av dessa lotter till eva@nhrk.se

Och till sist, tänk på att all utrustning kostar mycket pengar, var rädda om sadlar, träns, lånehjälmar och västar så vi kan ha dom länge!

Vi önskar er en riktigt fin helg!

Personalen NHRK

210903:

Nu har terminen rullat på ett par veckor och hästarna börjar bli lite mindre runda om sina magar! Vi tar det ju lugnt i början för hästarnas bästa och framför allt på hopplektionerna.

Vissa kanske vill hoppa högre och tycker att ni får hoppa för lågt men vår läroplan är noggrant utformad efter varjegrupps nivå och kunskaper. Att kunna hoppa högt är ett resultat av att kunna hoppa väl, med rätt tempo, bra vägar och fin rytm. Därför får våra hästar hoppa max 70cm på träning och Blåbärshoppning. Dom hoppar 6-8 lektioner/vecka och det sliter mycket på dom att hoppa högt.

Nu börjar frukten mogna, vi tar gärna emot äpplen i kassar som vi kan portionera ut till hästarna i samband med måltid. Det är inte tillåtet att ge hästarna godis i stallet då dom blir nafsiga och kan få sjukdomar. Tänk på att man skall vara på plats ca 30 min före sin lektion för att hinna göra i ordning den i lugn och ro.

Kommer man 10 min eller mindre innan lektionen och hästen är i stallet får stallvärden/ridläraren neka er att rida den lektionen utan att ha rätt till igenridning.

Vad händer på ridskolan då?

Vecka 36
Har måndags- och tisdagsgrupperna hoppning. För övrigt en vecka utan några avvikelser.

Vecka 37
Har Irmas Tisdagsgrupper OCH Torsdagsgrupper TEORI. Information med tider mm får ni i separat mejl.
Söndag 19/9 är det Blåbärshoppning, samling kl 08.00 för genomgång av banan mm.
Vi är utomhus om vädret tillåter.
Regler finns på hemsidan samt på Min Ridskola där man också anmäler sig.

Personalen NHRK

210820:

Hej alla gamla och nya elever och medlemmar!
Nu har ridskolan startat och det är så kul att träffa alla förväntansfulla elever i stallet!

Vi har köpt in två fina vita ponnys, India 15 år och Elliot 6 år. Ingen av dom har varit på en ridskola förut och vi ber att dom får vara ifred i sina boxar så att dom vänjer sig i lugn och ro! Vi hälsar dom välkomna till ridskolan! Kom ihåg att inte ge våra hästar godis, lämna till personalen så portionerar vi ut det!

INTRODUKTIONSKVÄLLAR FÖR VUXNA:
För dig som vill repetera eller lära dig hur man sköter och gör i ordning en häst inför ridlektionen. Du kan vara förälder eller själv rida i någon av våra vuxengrupper.

Följande dagar har vi introkvällar i stallet där vi går igenom skötsel, sadling, tränsning, uppbindning, säkerhet mm:
Tisdag 31/8 kl 19.00-20.00
Onsdag 1/9 kl 19.00-20.00
Torsdag 2/9 kl 18.00-19.00

Ingen föranmälan behövs, samling vid whiteboarden i stallet, Välkomna!

IGENRIDNING:
Efter att vi utvärderat vårt försök med separata igenridningsgrupper har vi beslutat att återgå till systemet där igenridning sker i våra ordinarie grupper, i mån av plats och hästtillgång!

Finns det ledig plats för igenridning kommer den att synas i Min Ridskola samma dag som lektionen är, man kan inte boka igenridning i förväg. Vi ändrar tiderna för avbokningar litegrann för att kunna få mer tid att hinna lägga ut lediga platser.
På vardagar gäller avbokning senast kl 12.00 samma dag man rider, på lördagar gäller kl 18.00 på fredag kväll för att avbokningen skall vara giltig för igenridning.

Vi vill förstås att ni avbokar även om det är efter dessa tider, skicka även gärna ett SMS till kontorstelefonen 0708-95 87 02, allt för att vi ska kunna planera våra hästars gångtider! Igenridning är en service vi erbjuder och ingen självklarhet. Våra hästar är vårt viktigaste kapital och deras hälsa och välmående går alltid i första hand!

BAKSCHEMA:
Kommer att skickas ut när vi bestämt när caféet skall öppna. Alla grupper bakar en gång per termin och lämnar till försäljning i vårt café.

MIN INSATS:
Tack vara lättade restriktioner från FHM har vi planerat in ett flertal tävlingar under hösten och vi kommer att behöva många funktionärer. Ha koll på Min Ridskola under ”kurser” för att kunna boka din insats. Vi lägger ut de olika evenemangen inom kort! Det är obligatoriskt med 5 timmar ideellt engagemang varje termin, alla nya elever kommer att få separat info om detta.

SECOND HAND:
Utanför caféet på övervåningen har vi försäljning av fina begagnade ridkläder, stövlar mm till en billig peng. Duger alldeles utmärkt i början! Kika gärna där, ingång via rampen på bortre kortsidan av stallet.

GRÖNT KORT-KURS:
Vill du tävla behöver du ett Grönt Kort. NHRK planerar att ha en kurs senare i höst men vill du gå redan nu har Frillesås Ridklubb en digital kurs snart.

TEORISCHEMAT:
Ligger ute på hemsidan samt sitter på whiteboarden i stallet. Kika gärna när din grupp skall ha teori. Vi mejlar ut information om ev ändrade tider veckan innan du ska ha teori.

RIDSKOLESCHEMAT:
Helt nya vuxenryttare börjar vecka 34 och helt nya juniorer börjar vecka 35.
Vecka 34 har fredagsgrupperna och lördagsgrupperna hoppning.
Vecka 35 har onsdagsgrupperna och torsdagsgrupperna hoppning.
Anna Berntssons lördagsgrupper har teori lördag 4/9, separat info kommer till er.

Det blir mycket information såhär i början, har ni frågor om någonting är det bara att höra av er till mejl ridskolan@nhrk.se eller telefonnummer: 0708-95 87 02 så ska vi hjälpa er!

VARMT VÄLKOMNA till en härlig hösttermin på NHRK!

/Ridlärarna

210615:
Sommarbrev från NHRK!

Nu är ridskolan slut för denna termin, det återstår ett par veckor med ridläger och städning, sedan går hästarna och personalen på en välbehövlig semester!

Ridskolan/stallet kommer att vara helt stängt vecka 27-30,
Vi svarar på mejl och telefon endast sporadiskt under dessa veckor! Våra skolhästar är hemma igen v.31+32 då dom är uthyrda för igångsättning. Ridskolan startar v.33 igen, måndagen 16/8. Alla ska ha fått mejl om vilken tid ni ska rida till hösten, vi bifogar även höstens schema till detta sommarbrev.

För nya elever som börjar hos oss (som inte ridit här under våren) gäller lite andra startveckor, seniorer börjar v.34 och juniorer börjar v.35 men ni ska ha fått denna information i er dialog m ridskolan.

Brännboll med Cavaletti, ungdomssektionen bjuder in alla juniorer från 12 år och uppåt på en liten terminsavslutning med brännbollsturnering onsdagen 23/6 kl 19.30! Vi samlas vid stora grusparkeringen vid NHRK och anmälan görs till

US ordförande Tove Nilsson via SMS till tel.nr 0736-63 67 60 skriv ditt namn i anmälan! Vi bjuder på dricka och fika/bulle!

GLÄDJEHOPPET! På fredag 18/6 har vi i samband med vår Blåbärshoppning även en hoppbana för käpphästar. Ta med din käpphäst eller låna av oss, för varje start skänker Agria Ponnyklubb 10 kronor till

Och till sist, vårt allra största och varmaste TACK för denna termin! Vi har så underbara medlemmar, elever, föräldrar och inackorderingar som alltid är glada o trevliga och hjälper oss med så mycket! Fina regntäcken till

våra hästar, service på fyrhjulingen, måla caféet, redskap o färg till stallet mm är några av de saker vi fått hjälp med! Ni är fantastiska!

Nu önskar vi er en riktigt fin sommar med fint väder och många härliga bad och varmt välkomna tillbaka v.33!

Sommarhälsningar

Personalen NHRK

210511:
Här följer lite information om veckorna 19 och 20:
Ikväll är det hoppning för Emelies grupper. Hon planerar att vara ute så ta gärna med en regnjacka!

Vecka 19:
Torsdag 13/5:
INGEN RIDSKOLA pga RÖD DAG! Skötarna får rida på uteritt denna dag.

Fredag 14/5:
Morgongruppen kl 10.00 rider ej, övriga grupper rider som vanligt. På förmiddagen har vi en härlig uteritt för vuxna från Vux2, det finns några platser kvar!

Lördag 15/5:
Har Wilmas grupper teori! Ni har fått mejl om tider, annars hör av er till ridskolan.

Söndag 16/5:
Startar Ridlekis omgång 2 kl 9.00

Vecka 20:
Önskelistor sätts upp denna vecka

Onsdag 19/5:
Har Jennifers grupper teori, ni kommer att få info i separat mejl

Lördag 22/5:
Har Annas grupper teori, ni kommer att få info i separat mejl.

Ridskolan har påbörjat arbetet med höstens schema och grupper, vi går igenom varje grupp med respektive ridlärare och kommer att mejla ut info till er alla om eventuella förändringar. Vårt mål är att ändra och flytta runt så lite som möjligt och att vi ska få en så jämn nivå vi kan åstadkomma i alla grupper!

Till hösten kommer den fina hyrponnyn Sam inte att komma tillbaka till ridskolan, tycker du om Sam så tacka honom gärna för tiden hos oss med en extra klapp!

Tänk på att hästarna fäller sin vinterpäls och behöver borstas av även EFTER lektionen för att slippa skavsår. Dom är ofta lite ömma i skinnet så var extra uppmärksamma när ni borstar dom så ingen olycka händer. Bind upp i kort grimskaft, max 40cm och be våra fantastiska stallvärdar om hjälp om du är osäker!

Personalen NHRK

210416:
Pga ökande antal fall av Covid-19 i Halland ber vi er läsa och respektera våra besöksregler när ni kommer till oss! Och självklart, inget besök i stallet vid minsta sjukdomssymptom! TACK FÖR VISAD HÄNSYN!

TÄNK PÅ att om man som elev/förälder vistas i andra stall måste byta kläder, skor, hjälm innan man kommer till NHRK pga ett virus (EHV-1) som sprider sig bland hästar runt om i landet just nu!

Har man inte dubbla uppsättningar finns Virkon att spraya på skor, hjälm mm vid entrén!

Vår anläggning är öppen för utomstående hästar igen from 12/4 men vi ber besökare visa särskild hänsyn, absolut inte besöka stallar och mocka noga efter din häst, både i manege och på utebanor. I och urlastning sker på stora grusplanen där våra transporter står.

Som ni fått mejl om är sista uppsägningsdag för ridning på ridskolan senast 15/5, vet du att du inte skall fortsätta så säg gärna upp platsen snarast, gärna med lite feedback varför. Det hjälper oss i planeringen inför hösten och även hur vi kan bli en ännu bättre ridskola framöver.

Nu är det vår!! Vilket innebär att hästarna kan vara annorlunda i humöret! Dom fäller väldigt mycket päls och kan vara ömma i huden samt att våra ston blir brunstiga och kan vara lite sura och kittliga vid hantering! Djur har också bra och sämre dagar! Var lite extra uppmärksam på din häst när du gör i ordning den så inga olyckor händer. Använd gärna en ryktsten och dra bort så mycket päls du hinner från din häst när den är inne.

Här följer då lite information om vad som händer vecka 16 och 17:

Vecka 16:
Önskelistor sätts upp.
Annas måndagsgrupper har hoppning denna vecka i stället för förra veckan då ni hade vikarie.
Även fredags- och lördagsgrupperna har hoppning denna vecka.
Söndag: Ridlekis lektion 3.

Vecka 17: Hästbyte
Måndag 26/4 har grupp NYB1 med Tove/Clara och Annas grupper TEORI. Separat info om tider mm kommer separat till er.
Denna dag har vi också igenridningsgrupper för grupperna NYB1 och NYB3. Information om när man kan börja anmäla sig kommer ut på mejl till berörda grupper under v.16

Lördag 1/5 INGEN RIDSKOLA PGA 1:A MAJ
Söndag: Ridlekis lektion 4

För övrigt kommer sommarens ridläger snart att sättas upp och kunna hämtas vid whiteboarden vid manegen!
Vi lovar att det kommer att finnas något för alla i år!! 🙂

Önskar er en riktigt fin helg!

Personalen NHRK

26/3-21

På grund av ökande antal fall av Covid-19 i Halland ber vi er läsa och respektera våra besöksregler när ni kommer till oss!
Och självklart, inget besök i stallet vid minsta sjukdomssymptom! TACK FÖR VISAD HÄNSYN!

TÄNK PÅ att om man som elev/förälder vistas i andra stall måste byta kläder skor hjälm innan man kommer till NHRK pga ett virus (EHV-1) som sprider sig bland hästar runt om i landet just nu

Här följer lite information om vad som händer vecka 13 och 14:

Vecka 13:
Hästbyte denna vecka
OBS: fredag 2/4(långfredag) och lördag 3/4 (påskafton) är det ingen ridskola
På fredag 2/4 har vi Ponnypromenad

Vecka 14: Påsklov
Måndag 5/4 (annandag påsk) ingen ridskola denna dag utan vi har en hyra hästdag.
Vi har även läger och kurser denna vecka
Onsdag: Hoppning för eleverna
Torsdag: Teori för samtliga grupper
Söndag: Ridlekis startar igång

Annars ridning som vanligt denna vecka

Hästhyrare, lägerdeltagare och elever som skall ha teori får information i separata mejl

Glad påsk och hoppas ni alla får vara friska!

12/2-21

Här följer lite information om vecka 7 och 8:

Vecka 7 SPORTLOV:

Avboka er ridning i medlemsinloggen om ni är borta denna vecka!
Även om din grupp har teori skall du avboka om du inte kommer.

Ridskolan har lektioner som vanligt på måndag, tisdag, torsdag och lördag, vanliga tider gäller!
Det är hoppning på schemat för måndags och tisdagsgrupperna.

På onsdag och fredag har grupperna TEORI, ni får information i separat mejl.

Undantagna från teori är hoppgrupperna onsdag och morgongruppen på fredagar.
Hoppgrupperna rider lite andra tider, se mejl.
Morgongruppen fredag 19/2 rider vanlig tid!

Ni som har anmält er till något av våra läger kommer att få information i separat mejl.

Vi har satt upp manegeschema över hur våra maneger är upptagna denna veckan

Vecka 8:

Måndag 22/2 har alla grupper UTOM hoppgrupp Junior TEORI.
Ni kommer att få information om tider mm i separat mejl.

Ridskolan har hoppning på schemat fredag 26/2.

Onsdag 24/2 har NHRK sitt ÅRSMÖTE!
I år kommer det att vara ett digitalt årsmöte, kallelse och information kommer att delges medlemmarna under vecka 7.

Vi efterlyser nomineringar till Årets Vandringspris!
NHRK:s vandringspris skall delas ut på årsmötet 24/2. Styrelsen vill därför inhämta förslag enl nedan formulering. Skicka din nominering till: styrelsen@nhrk.se

NHRKs vandringspris delas ut av styrelsen efter att ha inhämtat förslag från medlemmar och anställda. Det delas ut till en icke tävlingsinriktad, ideell kraft som lägger mycket av sin tid på klubben och dess existens.

Priset ges till en person som inte är engagerad styrelse, valberedning eller är anställd av klubben.

Vi önskar er ett riktigt härligt sportlov, tänk på att hålla avstånd i liftkön!

Personalen NHRK

29/1-2021

Här följer lite information om vecka 5 och 6:

Vecka 5:
Hästbyte!
Information och anmälan till sportlovskurserna kommer att sättas upp på måndag!
Ankis tisdagsgrupper har TEORI, ni får information med tider mm i separat mejl.
Annas tisdagsgrupper har ridning på era vanliga tider.
Lördagsgrupperna har hoppning v.5.

Vecka 6:
Hoppning för onsdagsgrupperna och torsdagsgrupperna.
För övrigt inget särskilt denna vecka.

Vi efterlyser nomineringar till Årets Vandringspris!
NHRK:s vandringspris skall delas ut på årsmötet 24/2.
Styrelsen vill därför inhämta förslag enl nedan formulering.
Skicka din nominering till: styrelsen@nhrk.se senast 17/2

NHRKs vandringspris delas ut av styrelsen efter att ha inhämtat förslag från medlemmar och anställda. Det delas ut till en icke tävlingsinriktad, ideell kraft som lägger mycket av sin tid på klubben och dess existens.

Priset ges till en person som inte är engagerad styrelse, valberedning eller är anställd av klubben.

Vik datumet 24/2, då är det dags för årsmöte! Vi återkommer med kallelse och information om detta!

Vi önskar er en härlig helg i vinterkylan!

Personalen NHRK

21-01-14

Nu har vårterminen dragit igång för fullt, alla lektioner har startat och vi önskar alla varmt välkomna, både gamla och nya elever!

Vi är privilegierade att kunna fortsätta med verksamheten trots skärpta Coronarestriktioner och vi uppskattar så mycket att ni respekterar och följer de nya rutiner vi satt upp. Våra yngre ryttare har blivit så duktiga på att göra i ordning sina hästar själva! För att ytterligare minska risken för trängsel i framför allt sadelkammaren kommer all utrustning att hänga framme i stallet under kvällen, om ni sadlar/tränsar av er häst skall utrustningen hängas utanför boxen till den hästen! Handskar är obligatoriskt vid all hantering och ridning! Har ni frågor om hur vi hanterar

Coronarestriktionerna är ni välkomna att kontakta ridskolan@nhrk.se eller jennifer@nhrk.se

Terminens teori-och hoppschema är äntligen klart och både det samt lektionsschemat. Kolla när din grupp har teori så du är förberedd.
Första dagen med teori är Frida Westbergs elever lördagen 23/1. Det kommer information i separat mejl till er!

Vi har ändrat något i lektionsschemat på onsdagar, är du elev för Jennifer eller Wilma, kika lite extra så du vet vad som gäller! Grupperna Jun3 och Jun1 på onsdagar kommer att vara i Ridhus B (lilla ridhuset) denna terminen, våra stallvärdar kommer att följa er ut dit.

Vi jobbar alltid med säkerheten i första hand, därför byter vi manege så att våra ovana ryttare slipper gå på utsidan med hästarna utan kan gå direkt in i manege A.

Att baka till cafét är inte aktuellt då vi har stängt cafét tills vidare, vi kommer att meddela när det blir dags för grupperna att börja baka igen.

Min Insats: eftersom vi har mycket färre tävlingar och andra arrangemang finns det inte många Min Insats att anmäla sig till just nu. När det blir vår och vi kan börja ha tävlingar utomhus kommer Min Insats att läggas ut på medlemsinloggen. Man kan köpa sig fri från Min Insats, det gör man också på medlemsinloggen.

Vill man hjälpa/stötta klubben med arbete, tex städa, köra skräp till tippen, måla eller bidra med något inköp är ni mycket välkomna att kontakta eva@nhrk.se

Så fort vädret tillåter kommer vi att försöka ha ridlektionerna utomhus så tänk ”kläder efter väder”!

Vi ser fram mot en lång härlig vårtermin tillsammans med er!

Med vänlig hälsning

Personalen NHRK

2020-10-22

Här kommer ett veckobrev för vecka 44!

Det är ju höstlov och vi har läger och kurser hela veckan, därför kommer onsdagsgrupperna (förutom hoppgrupperna), torsdagsgrupperna och fredagsgrupperna att ha TEORI.

Tiderna kommer att ändras något men vi kommer att mejla ut separat information på fredag till varje grupp så ni vet vad som gäller. Kom ihåg att AVBOKA er om ni inte har för avsikt att närvara på er teori.
Vi vill gärna veta hur många som kommer med tanke på de restriktioner som fortfarande gäller.

Även onsdagens hoppgrupper kommer att få information om vilka tider som gäller för er, det kan bli tidigare än vanligt eftersom övriga grupper inte rider.

Måndag 26/10 och tisdag 27/10 är det lektioner med tider precis som vanligt.

Alla som ska gå på något läger eller kurs kommer också att få mejl med information på fredag.
Står ni på reservplats och inte får något mejl på fredag så har ni tyvärr inte fått en ordinarie plats.

Söndag 25/10 har vi arbetsdag och saknar deltagare, passa på att anmäla er till Min Insats för att få fint på vår anläggning innan de stora tävlingarna vi har över Alla Helgonahelgen.

Vi hoppas att alla sett inlägget från Mia Terner om att sälja Antikljus för att hjälpa klubben att tjäna lite extra pengar, tanken är pengar skall gå till ny utrustning till våra hästar, sadlar, träns, bett, stigbyglar mm vilket är mycket nödvändigt då det är stort slitage på vår utrustning
Tack Mia för ditt engagemang!
Och tack till alla som vill sälja eller köper Antikljusen!

Vi önskar er alla en fin höstlovsvecka och hoppas vi syns i stallet!

2020-09-30
Först av allt: TACK för ert tålamod under vårt ombyggnadsarbete!

Arbetet har flutit på fint med bara en liten försening som gjorde att vi med kort varsel fick ställa in en lektion.

Snart är belysningen klar på utebanorna och vi kan förhoppningsvis vara ute under hela hösten, till glädje för både hästar och elever!

Våra hästar är jätteglada över det nya fina underlaget i ridhusen och våra konvalescenter Seven och Carl håller på att sättas igång igen för att snart vara tillbaka på jobbet.

Höstens andra Blåbärshoppning går av stapeln söndagen 11/10, förhoppningsvis kan vi vara utomhus men vid uselt väder är vi inne. Anmäl på medlemsinloggen, det finns några platser kvar.

Vi har gjort några ändringar i våra regler för Blåbärshoppningen, alla deltagare som hoppar upp till 40 får en deltagarrosett, för de som hoppar from 50cm gäller Clear Round-regler så man får lov att köpa sin rosett i caféet vid felfri ritt. Detta för att vi vill främja en harmonisk ridning med fokus på lagom tempo, noggrannhet och fina vägar på tävlingsbanan. Om man vägrar ut sig eller ramlar av får man självklart slutföra rundan så man ändå hoppar hela banan. Vid felfri ritt får man en biljett som man lämnar i caféet om man vill köpa sin rosett, som kostar 30kr.

Pga osäkerheten kring Covid-19 och FHM´s rekommendationer om folksamlingar har NHRK beslutat att INTE ha någon Luciashow i år. Det är jättetråkigt då vi alla tycker det är så kul att både planera, uppträda och titta på vår show! Vi hoppas ändå på ert stöd i vinter, tex genom att köpa Bingolottos julkalendrar och Uppesittarlotter eller att ni köper våra fina antikljus i caféet.

Om någon vill hjälpa till att sälja dessa antikljus till släkt, vänner och arbetskamrater, hör av er till Anki eller ridskolan@nhrk.se Pengarna kommer att gå till ny utrustning till våra hästar, tex nya träns, stigbyglar som inte tappar gummibanden mm. Tillsammans hjälps vi åt!

Vi skulle även behöva hjälp av 1-2 starka personer att köra ett par rundor till återvinningsstationen! Vi har en del gamla möbler och massa skräp från senaste arbetsdagen som behöver köras iväg. Återvinningskort har vi, även en hästtransport att lasta i men det behövs ev BE-kort för att dra den! Har någon en skåpbil eller rejäl släpkärra funkar det naturligtvis också bra!
Möblerna och skräpet är på läktaren och skall bäras ner för trapporna så lite muskler behövs! Anmälan gör man på medlemsinloggen och det räknas såklart som Min Insats!

När ni ändå är inloggade, passa på att uppdatera era uppgifter, framför allt många telefonnummer är inaktiva vilket gör det svårt att nå er om vi måste ändra er lektion!

Vecka 40+41+42:
Ridskolan har ett par ganska lugna veckor framför sig, inga teorier att hålla reda på förrän på höstlovet vecka 44.
Anmälan till våra ridläger öppnar i kväll kl 24.00, häng på låset för att få en plats bokas via medlemsinloggningen!

Ingen hoppning under v.40+41 utom för ordinarie hoppgrupperna.
Vecka 42 är det hoppning för fredags- och lördagsgrupperna.

Vi anordnar en Grönt Kort-kurs med start 1/10 för dig som vill tävla. Är man under 13 år måste målsman gå kursen i stället, barn får gärna vara med ändå! Det finns platser kvar, anmäl på medlemsinloggen.

Och till sist:
Tack för att ni respekterar vår regel att inte ge hästarna godis! Dom är väldigt trevliga att handskas med!

Tänk på att vara noggranna med vår utrustning, vi märker att många sadelgjordar öppnas på fel sida, träns tas av med knäppta nosgrimmor, hängs upp bakofram, sadlar hängs upp med vikta knöliga schabrak, lånade säkerhetsvästar och hjälmar läggs på golvet i stallet och sadelkammaren mm. Lämna vår utrustning på det sätt ni skulle vilja finna den när ni kommer till stallet!

Vi önskar er alla en fin oktober och hoppas vi syns i stallet!

Ridlärare och personal NHRK

2020-09-12
Som ni kanske märker lägger vi just nu stort fokus på säkerhet, både i stallet och vid ridning! Det är en väldigt viktig bit av hästkunskap att kunna hantera en häst på rätt sätt! Vi har också lagt ner stort arbete på att uppdatera rutiner vid olyckor och brand. Titta runt på anläggningen var brandsläckare finns, fråga oss i personalen hur rutinen skall vara vid brand och olyckor samt lär er var vår ÅTERSAMLINGSPLATS är om stallet måste utrymmas! Den är på gräsvallen vid personalparkeringen, mellan parkeringen och gräshagen. Kika när ni går förbi, det står en skylt där!

Om en olycka händer dig som besöker stallet, vid hantering av hästarna eller vid ridningen så måste en OLYCKSFALLSRAPPORT fyllas i! Dom finns i facket vid whiteboarden i stallet, fyll i och lämna i brevlådan mellan Jennifers och Evas kontor.
Vi kommer att följa upp rapporten och kontakta er med info hur ni (vid behov) kontaktar försäkringsbolag mm!

ALLA som rider på NHRK skall ta del av filmen ”I säkraste laget” och vi kommer att anordna öppna visningar för Specialgrupperna och privatryttarna lite längre fram. Tänk på att vi alla är ett föredöme för varandra i stallet, säg gärna till på ett vänligt sätt om du ser att någon gör nåt som ser ”farligt” ut!

Dags för ett veckobrev som gäller för veckorna 38 och 39!

VECKA 38:
Under vecka 38 kommer vi att byta underlag i våra ridhus och ridskolan kommer att vara utomhus tills det är klart, förhoppningsvis redan på onsdag!

Onsdag 16/9 har alla onsdagselever utom hoppgrupperna TEORI
Följande tider:
Kl 17.00-18.00 Nyb1 + Nyb3
Kl 18.00-19.00 Jun1+Jun3+Vux1.
Ni kommer se en film om säkerhet och ni skall vara i caféet.
Kommer även att mejla separat information till er.
Några av onsdagseleverna har sett filmen tidigare med Jennifer, är ändå välkomna att se den igen och prata om filmen, men det är inget ”måste” för er!

Hoppgrupperna rider 18.30-19.30 och 19.30-20.30, 1 tim tidigare än vanligt!

Onsdag 16/9 har vi även en uteritt för juniorer i minst grupp Jun1, några platser kvar om man vill vara med, anmälan via medlemsinloggen.

Fredags-och lördagsgrupperna har hoppning på schemat.

VECKA 39:
Måndag 21/9 har alla måndagselever utom hoppgruppen TEORI

Följande tider:
Kl 17.00-18.00 Nyb3+Jun1+Jun3
Kl 18.00-19.00 Vux2+Vux4.
Ni skall vara i cafét och se filmen om säkerhet.
Ni får påminnelse och info i separat mejl.
Hoppgrupp Junior rider kl 19.00 som vanligt.

Onsdags-och torsdagsgrupperna har hoppning på schemat.

Vid frågor får ni gärna mejla oss:
Gäller det fakturor, medlemskap, Min Insats mm mejlar ni eva@nhrk.se
Gäller det grupper, schema, igenridning mm mejlar ni ridskolan@nhrk.se
Om ni vill framföra synpunkter, prata om verksamhet, personal mm mejlar ni till verksamhetschef jennifer@nhrk.se

Till sist:
Ett stort tack till alla deltagare, föräldrar, funktionärer och cafétjejer som gjorde höstens första Blåbärshoppning så lyckad! Ni är grymma!!

Ha en fin helg i ruskvädret!

/Personalen NHRK

2020-08-28
Först vill vi be er respektera vårt beslut att man INTE får ge lektionshästarna godis!
Dom mår inte bra av det utan kan få problem med mage, tänder samt att dom blir nafsiga och tråkiga att hantera. Vill man ge frukt eller morötter till sin häst, ge det till personalen i stället som portionerar ut det till hästarna tillsammans med maten.

Dags för ett veckobrev som gäller för veckorna 36 och 37!

Lördag 29/8:
Har Frida Westbergs grupper TEORI och ni har fått information i ett separat mejl.
Ni behöver inte ha hästkläder på er, ni skall vara i Ungdomsrummet i caféet.

Frida Haglunds grupper rider i stora manegen, tider som vanligt.

VECKA 36:
Ridgrupperna på måndag 31/8 och tisdag 1/9 har hoppning på schemat.

Torsdag 3/9 har alla torsdagselever TEORI enligt följande tider:
Kl 17.00-18.00 Nyb1+Nyb2
Kl 18.00-19.00 Nyb3+Jun1
Kl 19.00-20.00 Vux4+VuxNyb,
Kommer att skickas ett separat mejl med info till er i veckan.

Lördag 5/9:
Har Frida Haglunds lördagselever TEORI enligt följande tider:
Kl 10.00-11.00 Jun1+Jun2
Kl 11.00-12.00 Jun4+Vux4.
Kommer att skickas ett separat mejl med info till er i veckan.

Söndag 6/9 är det dags för terminens först Blåbärshoppning!
Vi samlas kl 08.00, första start 09.00.
Anmälan är öppen på medlemsinloggen, begränsat antal platser.
Vi är ute på våra fina utebanor och alla kan vara med!

VECKA 37:
Tisdag 8/9 har alla tisdagselever TEORI enligt följande tider:
Kl 17.00-18.00 Nyb2+Nyb3
Kl 18.00-19.00 Jun1+Jun2
Kl 19.00-20.00 Jun4, Vux2+Vux3
Kommer att skickas ett separat mejl med info till er.

Fredag 11/9 har alla fredagselever TEORI (utom förmiddagsgruppen)
Kl 16.30-17.30 Nyb1+Nyb2
Kl 17.30-18.30 Nyb3+Jun4
Kommer att skickas ett separat mejl med info till er.

Vårt café har öppnat igen
Tänk på avstånd när ni fikar och när ni sitter på läktaren, minst en hästlängd emellan!
I caféet finns oxå vår Second Hand-hörna där ni kan köpa fina ridkläder, skor, stövlar, säkerhetsvästar mm till mycket bra priser!

Vid frågor
Får ni gärna mejla oss:
Gäller det fakturor, medlemskap, Min Insats mm mejlar ni eva@nhrk.se ,
Gäller det grupper, schema, igenridning mm mejlar ni ridskolan@nhrk.se
Om ni vill framföra synpunkter, prata om verksamhet, personal mm mejlar ni till verksamhetschef jennifer@nhrk.se

/Personalen på NHRK

2020-08-12
Höstterminen har dragit igång och det är många som vill logga in på medlemsinloggen för att kika på vilken grupp, häst osv man skall ha.

Tydligen verkar det vara något fel på sidan, man ser inte sina uppgifter eller vilken grupp man skall rida i. Vi har meddelat detta till vår systemsupport som jobbar med att åtgärda felet!

För påminnelse, alla nybörjargrupper börjar med en teoretisk lektion denna veckan. Alla NYA ryttare som inte skall gå i nybörjargrupper utan högre grupper börjar efter överenskommelse. Detta för att vi inte fått hem alla våra hästar ännu!
Även om det står att terminen börjar v.33 på medlemsinloggen gäller det alltså inte för alla, ni som är nya ryttare på ridskolan har fått separat info om när ni börjar i våra respektive mejlkonversationer och det är dom datumen som fortfarande gäller.

Våra hästar är runda och fina efter betet, tyvärr innebär det också att dom lätt får skavsår av sina sadelgjordar. Man får väldigt gärna rida barbacka!
Annars ber vi er vara extra noga och lägga sadeln rätt med en handsbredd mellan sadelgjorden och hästens framben så att inte sadeln ligger för långt fram.

Vi har köpt in nya ridhjälmar och säkerhetsvästar som ni får låna, var rädda om dessa och häng upp dom fint efter användning! En hjälm som tappas i stengolvet räknas som förbrukad och vi har inte möjlighet att ersätta dom om dom förstörs utan kan då tvingas sluta med utlåning av utrustning!

Såhär i början av terminen njuter vi av sensommarvärmen och kommer att hålla så många lektioner vi kan utomhus. Våra paddockar är färdiga och jättehärliga att rida i.

På hemsida finns höstens teori/hoppschema och lektionsschemat. Vi har även mejlat ut till våra medlemmar, kika gärna på schemat så ni vet när era grupper skall ha teori!
OBS att lördagsgrupperna har teori olika veckor under hösten!

Vi följer Svenska Ridsportförbundets rekommendationer om att ha minst två teoretiska lektioner i hästkunskap varje termin.För att vi skall få fler att vara med på sina teorier har vi valt att lägga Blåbärshoppningar och övriga småtävlingar på söndagar denna termin. Det är ett test, vi tar gärna emot synpunkter och kommer att göra en utvärdering i slutet av terminen.

Vårt café har öppnat igen, tänk på avstånd när ni fikar och när ni sitter på läktaren, minst en hästlängd emellan!
I caféet finns oxå vår Second Hand-hörna där ni kan köpa fina ridkläder, skor, stövlar, säkerhetsvästar mm till mycket bra priser!

Vid frågor får ni gärna mejla oss:
Gäller det fakturor, medlemskap, Min Insats mm mejlar ni eva@nhrk.se
Gäller det grupper, schema, igenridning mm mejlar ni ridskolan@nhrk.se
Vill framföra synpunkter, prata om verksamhet, personal mm mejlar ni till verksamhetschef jennifer@nhrk.se

Mycket information såhär i börjar, vi kommer att fortsätta skriva veckobrev även under hösten då vi förstått att det varit uppskattat!

Varmt välkomna till höstterminen på NHRK, hoppas ni är lika taggade som vi är!

/Personalen

2020-07-20

SOMMARLOV!!!
Hästarna betar och personalen har semester!

CAFÈT ÖPPNAR V 33
Ridskolan börjar v 33 och då planerar vi att öppna cafét igen, KUL!
Det kommer att finnas anvisningar om att hålla avstånd precis som på övriga cafér

BAKSCHEMA
Vi har därför skickat ut bakschemat för Ht 20 som börjar gälla igen.
Läs vilken vecka just ni som går er grupp ska baka. Lämna upp det bakade i cafét eller om det inte är öppet, till någon i personalen.
Bakade ni inte eller swishade in en slant gällande Vt 20 så kan ni fortfarande göra det, swish till 123 354 64 62 det eller baka dubbel sats denna terminen.

MIN INSATS VT 20 OCH HT 20
Vi har börjat lägga in Min insats för Ht 20 på medlemsinloggen för dig som vill börja boka in dig. Det kommer att tillkomma fler insatser än de som ligger ute nu t ex arbetsdagar.

Boka gärna in dig som funktionär på Dressyrtävlingen redan nu, som är 29-30/8 , du behövs!.

Har du inte gjort Min insats Vt 20 så kan du fortfarande välja att swisha in 600 kr på 123 354 6462 eller kanske göra 2 insatser på HT.
Vet du redan nu med dig att du vill köpa dig fri så gå in och boka in dig på det i medlemsinloggen så fakturerar jag.

Ha en underbar sommar! Eva, Nhrk

2020-06-18

Nu närmar sig terminen sitt slut, idag är sista dagen med lektioner! Nästa vecka har vi läger hela veckan, mån-lördag och därefter

rids hästarna iväg på 4 veckors välbehövligt sommarbete! Personalen är kvar och städar stall o kontor under vecka 27, därefter är anläggningen helt stängd förutom för inackorderade hästar. Ridskolan startar v.33, måndagen 10/8. Våra nya elever startar lite senare, ni kommer att få information i separat mejl om detta! Alla kommer inom 1 vecka att ha fått mejl om era ridtider till hösten.

Denna terminen har varit väldigt speciell… Covid19-pandemin har ställt oss inför stora svårigheter där vi har varit tvungna att omstrukturera stora delar av vår verksamhet.

Tillsammans med byggarbete både i gamla ridhuset och i båda ridbanorna har våra ridlärare verkligen fått vara flexibla och påhittiga för att kunna genomföra vårens aktiviteter. MEN VI HADE ALDRIG KLARAT DET UTAN ER!!!
Ni underbara elever, föräldrar, anhöriga, medlemmar, ja alla som ställt upp och stöttat, varit glada, sponsrat med olika saker, bokat MASSOR av privatlektioner, bokat läger mm. Vårt allra varmaste TACK till er alla, ni är alla värda ”Månadens stjärna” i flera månader framöver!

Dock vill vi speciellt tacka två personer som kommer att få ”Månadens stjärna”! Det är Peter Nordström i vår styrelse, han har ordnat och skänkt en hästtransport till NHRK! Den skall stripas upp med vår snygga logga och när Anna o Anki snart har tagit sina BE-körkort kommer vi att kunna transportera våra hästar både snyggt, säkert och lagligt! 🙂

Vår andra stjärna går till internationella hoppryttaren Angelica Augustsson-Zantonelli som skänkt 5000kr till NHRK, den klubb hon började rida på som liten flicka för många år sedan. Angelica var med i en livesändning hos Svenska Ridsportförbundet och fick 5000kr i arvode som hon valde att skänka till oss! Tusen tack till er båda två!

I detta veckobrev bifogar vi höstens ridschema samt teorischema. En del förändringar kommer att ske, vi kommer att anordna alla

Blåbärshoppningar på söndagar i fortsättningen. Detta för att alla elever ska kunna gå på sin teori. Vi gör även ett test att dela på teoriveckorna på lördagarna, för att ge eleverna större möjlighet att använda flera hästar samt att den instruktör som har teori med sina grupper kan använda de ridande eleverna som ”exempel” i sin teori. Faller det väl ut kommer vi troligen att genomföra detta upplägg på vardagsgrupperna till VT-21.

Vi kommer till hösten att fortsätta skicka veckobrev och påminna om teorier, tider mm för 1-2 veckor i taget.

All personal på NHRK önskar er en fantastisk sommar och välkomna tillbaka i Augusti!

2020-05-08

Vecka 20:
Är en lugn vecka på ridskolan, det är inga avvikelser i schemat denna veckan.
Inga grupper har hoppning utom hoppgrupperna.

Vecka 21:
Har grupperna hoppning på måndag, tisdag, fredag och lördag.
OBS Röd dag torsdag 21/5 INGEN RIDSKOLA!

Arrangemang
Vi har lite roliga arrangemang på gång:
Uteritter med Wilma för ryttare från Jun2 och Vux2.
Följande datum kör vi dessa ritter: 21/5, 30/5 och 6/6.
Anmälan görs på medlemsinloggen.

Ponny Promenader, för små barn från 3 år följande datum: 10/5, 30/5 och 6/6,
anmälan görs på mejl ridskolan@nhrk.se

OCH DET BÄSTA AV ALLT: SOMMARLÄGREN ÄR KLARA!!
Vi kommer att ha läger vecka 26 som vanligt men med ett ändrat upplägg pga

De restriktioner som fortfarande gäller ang Covid-19.
Håll ögonen öppna, på måndag 11/5 sätter vi upp information och delar på Facebook, Instagram ochhemsida.

Lägerprospekt kommer att finnas vid whiteboardtavlan samt vid expeditionen.
Anmälan till lägren på medlemsinloggen öppnar 17/5 och det är som vanligt begränsat antal platser!

Till slut en liten bön igen
Häng upp lånade hjälmar och säkerhetsvästar efter er!!
Till hösten kommer vi att köpa in nya hjälmar och önskar att dom skall hålla länge utan att tappas/slängas i golvet!
Hjälp erat barn att hänga upp utrustningen fint efter användning. TACK!

Faktura/MinInsats-frågor
Som vanligt är ni välkomna att mejla faktura/MinInsats-frågor till eva@nhrk.se samt
frågor ang ridskolan, grupper, privatlektioner mm till ridskolan@nhrk.se

Ha en fortsatt härlig vår!

Personalen NHRK

2020-04-21
Här följer veckobrevet för vecka 17 och 18. Först vill vi ge alla våra underbara medlemmar ett stort och varmt TACK för ert stora stöd i dessa tuffa tider!

Påskveckan var fullbokad med ridsugna elever, både på våra ”läger” samt på privatlektioner och ProvaPå-dagar.
Att vi jobbat så hårt för vår Vi-känsla och att vi skall vara den familjära klubben har verkligen gett resultat nu när så många tänker på oss och ställer upp för vår klubb!

Vi står inför en spännande tid under våren, vår renovering av anläggningen fortsätter och nu är det den gamla manegens tur att få ett välbehövligt ansiktslyft! Arbetet har redan påbörjats men manegen kommer att kunna användas fram till 4 maj, därefter bryts elen in till manegen.
De grupper som har sina lektioner i gamla manegen kommer främst att vara utomhus, förbered er på detta och ta med kläder efter väder!
Om vädret blir alldeles omöjligt att vara ute i kommer vi att ha parallella lektioner i stora ridhuset.
Det blir säkert lite trångt men tänk till hösten vad skönt att ha två ljusa fina ridhus att vara i!
Kommunen kommer även att fortsätta med arbetet runt ridbanorna, underlag skall bytas och bevattningssystem samt staket skall byggas.
Till hösten kommer vi förhoppningsvis att kunna anordna utomhus-tävlingar igen, som i fornstora dar!
Renoveringen av gamla manegen beräknas vara klart innan höstterminen börjar!

Om man vill avsluta sin ridning hos oss påminner vi om att sista uppsägningsdag är 15/5, därefter anses man ha förbundit sig till ridning under hösten och blir därmed betalningsskyldig för höstens ridfaktura.
Har man önskemål eller frågor inför höstterminen går det bra att mejla till ridskolan@nhrk.se

Vi kommer att påbörja schemaarbetet snart och kontaktar er om vi behöver byta dag, tid eller grupp på er. Våra riktlinjer är att man går en termin som Nyb1, två terminer som Nyb2 och tre terminer i Nyb3.
Vi försöker skynda långsamt för att befästa trygghet, säkerhet och balans i de lägre grupperna.
Vi ser en ökad tendens till att man vill flytta upp sitt barn varje termin men det är alltid ridläraren som avgör om eleven är färdig för nästa nivå!
Någon kan flytta upp efter bara en termin, någon kanske behöver både två och tre terminer för att känna sig säker och bli redo, alla våra elever är olika och har olika förutsättningar!
Vi ber er lita på vårt omdöme när vi säger att ditt barn (eller du själv) antingen behöver mer tid i samma grupp eller kan byta nivå till en högre grupp.
Självklart lyssnar vi på era önskemål och försöker hitta en bra lösning så alla blir nöjda!

Veckoinformation:

Vecka 17:
Har grupperna hoppning på måndag, tisdag, fredag och lördag.
För övrigt inga avvikelser i schemat denna veckan.

Vecka 18:
Har grupperna hoppning på onsdag och torsdag.
Vecka 18 är det önskevecka inför hästbyte v.19

OBS att det är ridning som vanligt på Valborgsmässoafton.

OBS Fredag 1 Maj är ridningen inställd, det är RÖD DAG och ridskolan är stängd.

Som vanligt är ni välkomna att mejla faktura/MinInsats-frågor till eva@nhrk.se och frågor ang ridskolan, grupper, privatlektioner mm till ridskolan@nhrk.se

Ha en fortsatt härlig vår!

Personalen NHRK

Hej alla elever och medlemmar!

2020-04-01:
Här nedan följer lite information om vecka 14 och 15!

Först vill vi meddela alla elever som rider på LÖRDAGAR att på lördag 4/4 är det ridning som vanligt!
Ni skulle haft teori men pga restriktionerna angående att samla elever i grupp.
Väljer vi i stället att låta er rida denna gången och flytta teorin senare fram på terminen!
Alla grupperna kommer att rida ut så ta på kläder efter väder, ledare i Nyb-grupper bör ha rejäla skor på sig.
Ni kommer på era ordinarie tider och kan ni inte komma på lördag ber vi att ni avbokar er i medlemsinloggen så vi kan planera hästarnas gångtider!

Vecka 15:
Måndag 6 April och Tisdag 7 April
Har alla ridgrupperna UTOM måndagens hoppgrupp TEORI.

Följande tider gäller:
Måndag 6/4:
Nyb2 båda grupperna + Nyb3 teori kl 17.00-18.00
Samling vid whiteboarden i stallet.
Dagens ämne Löshoppning.
Vi går igenom varför och hur man löshoppar samt visar med några av ridskolehästarna.

Vuxen 2+Vuxen 4 teori kl 18.00-19.00
Samling vid whiteboarden i stallet.
Dagens ämne: Löshoppning, se ovan.

Vi kommer troligtvis att vara utomhus, ta på kläder efter väder! AVBOKA på medlemsinloggen om ni inte avser att komma på teorin!

Hoppgruppen Junior rider 19.00-20.00 som vanligt.

Tisdag 7/4:
NYB3+Jun1+Jun2 teori kl 17.00-18.00
Samling vid whiteboarden i stallet.
Dagens ämne se ovan

Jun4+Vux1+Vux2+Vux3 teori kl 18.00-19.00
Samling vid whiteboarden i stallet. Dagens ämne se ovan.

Vi kommer troligtvis att vara utomhus! AVBOKA på medlemsinloggen om ni avser att inte komma på teorin!

Vecka 15:
Har onsdagsgrupperna och torsdagsgrupperna ridning som vanligt!
Fredag 10/4 ingen ridning alls/röd dag.

Anmälda till läger/kurser kommer att få information i separata mejl.

Vi ber att alla besökare på vår anläggning respekterar de riktlinjer vi informerat om för att undvika smittspridning!
Endast EN medhjälpare per elev, man får ej ta med extra kompisar till stallet! Man tillbringar inte mer tid i stallet än den tid man behöver i anslutning till sin lektion .
Om man känner sig det minsta sjuk får man inte komma till ridskolan och skall avboka sin ridning på medlemsinloggen.
Vi är glada så länge vi kan hålla vår verksamhet igång och låta våra härliga elever komma och rida!

Vi vill be alla ridande elever att tänka på att hänga upp sadlar, träns, lånade säkerhetsvästar och hjälmar fint på sina platser efter användning.
Sadelgjordar skall spännas/öppnas på VÄNSTER sida!
Stigbyglarna skall vara uppdragna och schabraken hänga slätt så dom torkar.
Vi måste alla vara rädda om hästarnas utrustning så den håller länge då vi inte har utrymme för stora inköp för tillfället.

Vi vill avsluta med ett stort, varmt och innerligt TACK till alla som stöttar oss och hjälper oss att hålla verksamheten igång!
Så många som har bokat privatlektioner och köpt 10-kort.
Vi har bla fått fina rosa gödselskyfflar i påskpresent och

Vi känner verkligen ert stöd!

Personalen på NHRK önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK och välkomna till era ridlektioner hos oss!

2020-03-18:
Välkommen till ridskolan – när du har lektion!

Verksamheten på landets ridskolor fortsätter som vanligt, vilket vi också har stöd i från Svenska Ridsportförbundet. Men för att minimera spridningen av coronavirus vidtar vi nu en rad försiktighetsåtgärder.

Du som är ridskoleelev är välkommen till ridskolan i samband med din ridlektion. Kom i lagom tid före lektionen och åk hem så snart du är klar.

Max en medföljande per elev. Detta för att minska antalet personer som rör sig samtidigt på anläggningen.

Kom inte till anläggningen när du inte har ridlektion. Denna begränsning gäller även för dig som är skötare. ALLTSÅ ingen skötarverksamhet tills vidare!

Våra STALLVÄRDAR kommer att fortsätta vara i tjänst för att kunna hjälpa våra kunder och elever på bästa sätt!

Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten och använd handspriten som finns på flera ställen på anläggningen. Känner du dig krasslig, stanna hemma!

Återbud till ridlektion ska lämnas senast kl 15 den dag du rider om du ska få rida igen, senast kl 08 eller gärna tidigare på lördagar!

Vi följer noga utvecklingen av Coronasituationen och uppdaterar dagligen lägesinformation från Folkhälsomyndigheten.

Vi vädjar även till er som har hästar uppstallade på NHRK att inte ta med extrapersoner till anläggningen.

Caféet kommer att vara stängt tills vidare!

Följande evenemang är INSTÄLLDA:
Caprilli 4/4
Blåbärshoppning 6/4
Familjedagen 26/4

Vecka 13 är en helt vanlig ridvecka, inga teorier denna veckan.
Vecka 14 är det hoppning för onsdagsgrupperna och torsdagsgrupperna.
Lördag 4/4 är det TEORI för alla grupperna!

Information och teorin 4/4, 6/4 och 7/4 kommer att skickas separat till berörda grupper!
Vi bedömer att vi kan ha dessa teorier och vara i manegen med eleverna.

Upplägget för lägren på påsklovet kommer att ändras till halvdagsläger, vi kommer inte att servera lunch eller samlas för teorilektioner.
Separat information kommer att mejlas till anmälda lägerdeltagare!

Vi kommer tyvärr inte heller att behöva funktionärer som lagar mat till lägren längre.
Separat mejl till er kommer från Eva.

Vill man stötta klubben i denna tuffa tid går det bra att boka in privatlektioner på dagtid, kan väl vara trevligt med ett ridpass om man ändå jobbar hemifrån!

Vi tar gärna emot frivilliga anmälningar till en vikarielista OM hela den ordinarie personalen blir sjuk, att kunna sköta stallet, mocka, ta ut och in från hagar, fodra osv.
Anmäl till mejl ridskolan@nhrk.se

Tack för att du hjälper oss och visar hänsyn, omtanke och ansvar!

Varma hälsningar från

Styrelse och personal

Nordhallands Ridklubb