Telefon: 0708958702

Veckobrev från NHRK 240105

2024-01-08

Hej alla medlemmar!

Här kommer årets första veckobrev från NHRK!

Hoppas ni alla haft en skön jul-och nyårsledighet, även vi och våra hästar har fått några välbehövliga vilodagar.

Vi har välkomnat två nya ponnys till ridskolan, Hanni och Bella.
Har sålt Rosa och Tingeling som privathästar. På olika sociala medier har vi sett många olika spekulationer och teorier om varför vi sålt dessa hästar, varför vissa hästar inte går på lektion mm. Fråga oss gärna i stället för att spekulera!
Rosa har haft en sjukdomshistorik med magsår och veterinär har bedömt att hon inte orkar med stressen det innebär att vara ridskolehäst. För hennes välmående tog vi beslutet att sälja henne, inte av någon annan anledning.

Nu är det jättekallt ute och så även i stallet! Var noga med att stänga stalldörrarna när ni går in eller ut ur stallet.
Vattnet har frusit så nästan alla hästarna får vatten i hinkar, fyll gärna på hos din häst när du har ridit!
Vi har just nu stor brist på stora vattenbyttor tex Allox, och även vattenkannor så vi skulle bli så jättetacksamma om någon vill köpa och skänka något av detta till oss! <3

Vi kommer att börja med privatlektioner och igenridningar igen from 15/1, tänk på att det går att rida igen i förskott om ni vet i förväg när ni skall vara borta. Att kunna rida igen är ingen rättighet utan vi försöker lösa en igenridning i mån av plats och tillgång på hästar!

Under vecka 4
Tisdag 23/1 kl 18.45-19.45 och torsdag 25/1 kl 18.30-19.30 är det Introduktionskurser för nya föräldrar eller vuxenryttare som vill träna mer på att hantera hästar, sköta om dom och förbereda inför lektion med utrustning, sadling och tränsning.
Anmälan görs på listan vid whiteboarden i stallet och kurserna är självklart kostnadsfria!

Vad händer på ridskolan de närmsta veckorna då?

Vecka 2:
Måndag 8/1 börjar vårterminen för måndagsgrupperna.
Lördag 13/1 startar den för lördagsgrupperna.

Vecka 3:
Vi har en lugn vecka, hoppning för onsdags-och torsdagsgrupperna.

Vi önskar er alla varmt välkomna tillbaka till ridskolan och ser fram emot en härlig vårtermin tillsammans med alla våra medlemmar!

Personalen NHRK