Telefon: 0708958702

Information till alla medlemmar i NHRK och till ridskolans elever!

2024-05-06

Hej!

Först vill vi framföra vårt allra varmaste största TACK till er alla, vi får så stort stöd, så mycket hjälp och uppmuntrande hejarop från våra medlemmar!

Våra hästar är lyckligtvis symptomfria just nu, dock kvarstår en viss tids karens innan vi kan anse att anläggningen är helt fri från smitta. Till dess är anläggningen i karantän, man får inte komma hit med hästar och man får inte lämna anläggningen för tex veterinärbesök eller tävling. Som vi har klargjort tidigare FÅR man lämna anläggningen för tex flytt om man informerar sin nya hyresvärd om detta och är beredd på att ha sin häst i karantän innan den tillåts komma in i ett nytt stall. När anläggningen är friskförklarad och öppnas informerar vi om detta. Vi planerar att kunna genomföra vår hopptävling utomhus 1-2 juni.

Här följer lite information om hur vi planerar ridskolans verksamhet framåt. Eftersom vi fortfarande löper risk att hästar kan insjukna måste vi vara förberedda och gardera oss för en snabb ändring av planeringen.

Vår förhoppning är att vi kan starta upp ridskolan till ca 50-70% inom en snar framtid. Vi jobbar för närvarande med att få ihop ett schema som funkar med både hästar och ridlärare, och att starta upp hästarna som fått en liten viloperiod. Vi kommer i första hand att starta upp barn- och ungdomsgrupperna och mer information kommer att gå ut till alla grupper under nästa vecka. Eva har ett jättestort arbete framför sig med återbetalningar till de som önskat det, det kommer att lösas när vi vet exakt hur många lektioner det rör sig om. Ha lite tålamod, allt tar längre tid med mer administration. Höstens schema och grupper kommer vi att börja arbeta med efter 15/5 när vi vet antal elever som ska rida till hösten. Önskemål om gruppbyte mm mejlas snarast till ridskolan@nhrk.se .

Personalen önskar av hela vårt hjärta att vi snart är igenom detta och att vi snart får träffa er alla igen!